Yıl boyunca birçok organizasyonun gerçekleştirileceği Bakliyat Yılı kutlamaları, bugün tüm kıtalarda 50’nin üzerinde etkinlikle başlayacak. 

2016 yılı, GPC’nin (Global PulseConfederation) başvurusu ve BM’nin kabulü ile ‘Dünya Bakliyat Yılı’ ilan edildi. 10 Kasım 2015 günü İtalya’nın başkenti Roma’da gerçekleştirilen toplantıda BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), 2016 yılının Uluslararası Bakliyat Yılı olarak kutlanacağını resmi olarak açıkladı. Dünya genelinde bugün kahvaltı, öğle ve akşam yemeği, partiler gibi 50’yi aşkın organizasyon gerçekleştirilecek.

DÜNYA GENELİNDE 50’Yİ AŞKIN BAKLİYAT ŞÖLENİ ORGANİZE EDİLDİ

Bakliyat Yılı ile ilgili yazılı bir açıklama yapan GPC Başkanı Hüseyin Arslan, GPC’ye üye ülkelerin Dünya Bakliyat Yılı’na yönelik çalışmalara başladığını belirtti. Bu kapsamda, ülkelerde ulusal komiteler oluşturulduğunu ifade eden Arslan, “Her ülke, kendi ülke ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak çalışmalar yapmakta. 6 Ocak Dünya Bakliyat Yılı’nın başlangıç tarihi. Üçü Afrika’da, 8’i Asya’da, 10’u Avrupa’da, 6’sı Yakın Doğu’da, 4’ü Latin Amerika ve Karayip’lerde, 17’si Kuzey Amerika’da ve 2’si Okyanusya’da olmak üzere 50’nin üzerinde organizasyon tertiplendi” dedi.

“BAKLİYAT ŞÖLENİNE SİZ DE DESTEK VEREBİLİRSİNİZ”

Bakliyatın insan sağlığını koruyan, iyileştiren, diyabet ve şeker hastalığı gibi kronik rahatsızlıklarla mücadelede, kalp rahatsızlıklarını kontrol etmede, kolesterol ve anemiyi önlemede önemli besin grubu olduğunu vurgulayan Arslan, dünya üzerinde 10 bin yılı aşkın süredir birçok medeniyet tarafından üretilip tüketildiğine dikkat çekti. Arslan, “Bakliyat ürünleri GDO içermeyen, glütensiz ve bitkisel proteini en yüksek ürün grubudur. Ayrıca bugüne kadar dünya üzerinde bakliyata alerjisi olan biri çıkmadı, yani bakliyat nonalerjik bir üründür” ifadelerini kullandı.

İsteyen herkesin bu güne özel etkinliklere evden de katılabileceklerini dile getiren Arslan, şunları kaydetti: 

“Siz de bu güne özel sevdiklerinize bakliyat ürünlerinden oluşan bir ziyafet verebilirsiniz. Yapabiliyorsanız yerken fotoğrafınızı çekin ve #PulseFeast üzerinden sosyal medyada paylaşın. 6 Ocak günü paylaşımınızı #PulseFeast ve #LovePulses üzerinde tweet/blog/post edin ki, organizasyonlarınız öne çıksın ve kutlamalara dahil olsun. 6 Ocak günü sitemizi ziyaret ederek PulseFeastlivestream: Iyp2016.org ve pulse.org izleyebilirsiniz.”