2020 yılında Mustafa Gerdan tarafından kurulan ShipHack, Amerika Birleşik Devletleri’nde en hızlı büyüyen 3PL depolarından biri haline gelmiştir. E-Ticaret’in birçok insan için mal temininin ana kaynağı ve insanların temel gelir kaynaklarından biri olacağına inanıyoruz.

Her şey e-ticaret siparişinizi hazırlamakla başlar ve ShipHack bireysel ve kurumsal e-ticaret operasyonlarınızı kolaylaştırmak için yanınızdadır.

ShipHack ile ABD’deki herhangi bir pazar yerinden ürün satın alabilirsiniz. Size bir teslimat adresi veriyoruz ve ürünlerinizi bu adrese gönderiyorsunuz. Eşyalarınızı alıyoruz, dilerseniz birleştirip size gönderiyoruz. Dünyanın her neresinde yaşıyorsanız bizim için problem değil. Satın aldığınız bütün ürünleri teslim alabilir ve dünyanın her yerine sizin için gönderebiliriz.

Amazon Ara Depo Kiralama

Dünya genelindeki pazarlarda yer almak isteyen satıcılar Amazon üzerinden bu faaliyetlerini yürütebilir. Ürün satışının yanı sıra lojistik hizmetleri ile de desteklenen çalışmalarda Amazon depo kiralama işlemleri de yapılabilir. Bu sayede satıcı Amazon’daki depolar üzerinden stoksuz satış yapabileceği gibi Amazon dışındaki tedarikçiler aracılığı ile yapılan satışlarda da depolar kullanılabilir.

Amazon fulfillment ya da Amazon dropshipping yöntemi kullanılarak satış yapmak isteyen satıcılar için Amazon’da hesap açılması gerekir. Toptan yada perakende olarak gerçekleştirilebilen bu işlemlerde kullanıcı hesabına gerek duyulur. Bu tür yöntemler kullanıldığında satıcı açısından bazı avantajlar yakalanır.

Depolama ihtiyaçlarının karşılanması, lojistik desteğin sağlanması ve satış sonrası ürün takibi gibi pek çok işlem , sistem sayesinde güvenilir bir şekilde yönetilir. Yurt dışı pazarlarda yer almak isteyen satıcılar bu durumda iş yükünü azaltır. Amazon depo bu sistem içerisinde satıcılar açısından avantajlar sağlar.

Amerika’da E-ticaret Deposu Kiralama

Amerika’da Depo Kiralamak her ölçekteki işletme açısından mümkün olan bir uygulamadır. Bu uygulamadan yararlanarak dünya pazarlarına açılmak isteyen satıcılar depo kiralama yöntemini kullanabilir. Amazon, Ebay ya da Etsy gibi platformlar üzerinden bu işlemler kısa sürede yapılabilir. Öncelikle e ticaret sitesine sahip olmak gerekirken e ticaret platformlarının verdiği depo hizmetinden de yararlanılması mümkündür.

Bunun için üyelik oluşturmak gerekli olurken hizmet satın almak isteyen işletmelerin bunun karşılığında yıllık aidatlar ödemesi gerekir. Depolama işlemleri satın alındığında ise hizmetin türüne göre çalışmalar yapılır.

 Lojistik ihtiyaçların karşılandığı depolama hizmetlerinde e ticaret sistemine bağlı olarak uygulamalarda farklılıklar olabilir. Amerika depo kiralama işlemleri yapılırken aynı zamanda da farklı hizmetlerden de yararlanılabilir. Bunlar arasında kargo gönderimleri gibi lojistik faaliyetlerin yapılmasının yanı sıra envanter yönetimi ve stok takipleri de yer alır.