Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ(Mersin),(DHA) - MERSİN'in Erdemli ilçesinde İnsan Hakları Kurulu 2025 yılının son toplantısını gerçekleştirdi.

Kaymakamı Aydın Tetikoğlu başkanlığında gerçekleştirilen İnsan Hakları Kurulu toplantısına kurul üyeleri ile kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı. Kaymakam Aydın Tetikoğlu, 2025 yılının son İnsan Hakları Kurulu toplantısını gerçekleştirdiklerini belirterek insan haklarının evrensel bir değer olduğunu vurguladı. Tetikoğlu, Erdemli ilçesinde bu yıl insan hakları ihlaliyle ilgili herhangi bir başvuru yapılmadığını aktardı. Tetikoğlu, 'İnsan hakları, toplumsal barışın, adaletin ve eşitliğin temelidir. Bu nedenle, yıl boyunca yapılan her çalışma bizim için büyük önem taşıyor. Kurul üyelerimiz, yıl boyunca kendi komisyonlarında özverili çalışmalar yürüttüler, kurum ziyaretleri yaptılar ve bu çalışmaları raporlaştırarak kaymakamlığımıza sundu. 2025 yılı içerisinde ilçemizde insan hakları ihlaliyle ilgili herhangi bir başvuru yapılmadı. Bu da ilçemizde vatandaşlarımızın devlet kurumlarına olan güveninin ve insan haklarına verilen önemin bir göstergesidir. Tüm kurul üyelerine çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. 2026 yılında da aynı titizlik ve gayretle çalışmalarımızı sürdüreceğiz' dedi.

Toplantıda 2025 yılı boyunca yürütülen faaliyetler değerlendirilirken, insan haklarının korunması ve geliştirilmesine yönelik 2026 yılı çalışma planı da ele alındı. Kurul üyeleri, yeni yılda kurum ziyaretlerine, bilgilendirme faaliyetlerine ve farkındalık çalışmalarına devam edeceklerini belirtti. (DHA)

Kaynak: DHA