Erik Şeker Oranı

Bu durum eriğin olgunlaşması ile veya güneşte yeterince miktar kalması ile yakından alakalıdır. 

Erik şeker oranı genel olarak yüzde 10 ila 14 arasında değişkenlik göstermektedir. Bu meyvelerin içerisinde şeker miktarlarına etki edebilen birçok farklı faktör bulunabilir. Örneğin erik ağaçlarının üzerinde bulunduğu toprağın durumu, güneşi görebilmesi, sulaması ve daha farklı faktörler eriklerin iç yapılarını değiştirebilir. 

Meyve Tüketiminin Önemi

Meyve ve sebze tüketmek sağlığımız açısından da büyük öneme sahiptir. Yabancı ve yerli kültürlerde her gün bir elma yiyenin sağlığını daima koruyabileceğine dair atasözleri dahi yer almaktadır. Bu anlamda literatüre dahi geçmiş meyvelerin önemini göz ardı etmemek şarttır.

Fakat meyveleri veya sebzeleri tüketirken onların doğal olduklarından emin olmalıyız. Yine mevsimi dışında alınan meyveler de farklı hormonlar olabileceğinden, sağlığımızı olumsuz anlamda etkileyebilecekleri de göz önünde tutulmalıdır. 

Meyve tüketiminde aşırıya gitmemek şartıyla sağlığımızı koruyabilir ve mutlu bir hayat sürebiliriz. Çünkü yapılan çalışmalarda beslenmemizin sağlığımız üzerine olan etkileri açıkça ortaya koyulmuştur. Protein, vitamin veya mineral eksikliklerinde hormonlarımız dahi bu durumdan etkilenerek bizleri depresyona kadar sürükleyebilir. Bu nedenle dengeli bir hayat için düzenli beslenmek şarttır.

Editör: Arda KERSU