Erzincan’da Milli Ağaçlandırma Günü nedeniyle binlerce fidan toprakla buluştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde Tarım ve Orman Bakanlığı’nın geçen yıl başlattığı 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü ilan edilen “Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes” seferberliği kapsamında, ülke genelinde olduğu gibi Erzincan’da da belirlenen noktalarda fidan dikimi gerçekleştirildi.

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü münasebetiyle Erzincan merkez ve 8 ilçede “Geleceğe Nefes Dünyaya Nefes” olmak için fidanlar toprakla buluşturuldu.

Fidan dikim programlarına protokol mensupları, öğrenciler ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

81 ildeki fidan seferberliğinde Erzincan’daki hedeflenen fidan sayısının 200 bine yakın olduğu ve sahiplenilen fidan sayısıyla yüzde yüz başarı sağlandığı belirtildi.

Milli Ağaçlandırma Günü etkinliğine Erzincan Valisi Mehmet Makas, Belediye Başkanı Bekir Aksun, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler, sporcular ve gençler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan etkinlikte konuşan Erzincan Valisi Mehmet Makas, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Türkiye’de başlatılan ağaç dikme seferberliği kapsamında Erzincan’da da binlerce fidanın toprakla buluşturulduğunu belirterek, “Ülkemizde yakılan ormanlarımızın yerine de milyonlarca fidanı toprakla buluştururuz. Bu proje Cumhurbaşkanımızın himayelerinde daha yeşil, daha yaşanılabilir bir Türkiye için yola çıkılmış kutlu bir projedir. Ülkemizin son 10- 15 yıldır kat ettiği mesafede her alanda olduğu üstünlüğü bu alanda da görmekteyiz. Erzincan her alanda birinci olmak ile mükelleftir. Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla 192 bin bağışı yapan Erzincanlıya çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Erzincan Valisi Mehmet Makas ile birlikte protokol üyeleri ve gençler maske ve mesafe tedbirlerine riayet ederek fidan diktiler.