Eskişehir, iç anadolu bölgesinin en canlı ve en popüler şehirlerinden biri olarak bilinir. Gerek öğrencileri ile gerekse muhteşem atmosferi ve kalabalık caddeleri ile, eşsiz bir deneyim yaşabileceğiniz şehirlerimizden biridir. Eskişehir'de gezilecek yerler ise, genelde Odunpazarı bölgesi etrafında toplanmış müzeler ve tarihi yapılardan oluşuyor olsa da, Eskişehir'de daha birçok yeri, farklı bölgelerde bulabilirsiniz.

Eskişehir'de Gezilecek En Önemli 7 Yer

1.Odunpazarı Evleri : Odunpazarı bölgesinde yer alan tarihi Odunpazarı Evleri, Eskişehir'de bulunan en önemli turistik ve tarihi yerlerden biridir. Gerek rengarenk evleri ile gerekse muhteşem tarihi ile, kaçırılmaması gereken turistik yerlerden biridir diyebilirim. Biraz modern tarzda restore edilmiş evleri, bu tarihi bölgeye biraz gölge vurmuş olsa da, yine de Eskişehir'in ilk yerleşim yerleri olması açısından oldukça önemlidir.



2.Kurşunlu Camii ve Külliyesi : Yine Odunpazarı bölgesinde yer alan, tarihi bir camimiz olan Kurşunlu Camii, külliyenin içerisinde bulunuyor. 1525 yılında yapılmış olan camii, her ne kadar birçok camimize benziyor olsa da, tarihi bakımdan önemli camilerimiz arasında. Ayrıca, Külliye'nin iç kısmında bulunan El Sanatları Çarşısı ve hemen karşısında yer alan Lületaşı Müzesi, Eskişehir'de gezilecek yerler listenizde olması gereken oldukça önemli yapıtlardan diyebilirim.

3.Çağdaş Cam Sanatları Müzesi : Eskişehir'de bulunan en önemli müzeler arasında olan Çağdaş Cam Sanatları Müzesi içerisinde, yerli ve yabancı sanatçıların cam sanatı eserlerini görebilirsiniz. 2 katlı tarihi bir bina içerisine yapılmış olan müzenin üst katında muhteşem fotoğraf ve resim sergisini de görmek mümkün. Odunpazarı bölgesinde bulunan müze, Eskişehir gezilecek yerler listenizde olması gereken oldukça popüler müzeler arasında.

4.Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi :
 Odunpazarı bölgesinin girişinde yer alan Eskişehir Balmumu Müzesi, Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'nin sanat eserlerini sergilemek amacıyla açılmış olsa da, müzede daha farklı birçok sanatçıya ait eserleri görmek mümkündür. Türkiye'nin ilk balmumu müzesi olarak ün kazanmış müze, Eskişehir'de en çok merak edilen müzeler arasında geliyor.



5.Sazova Parkı : Şüphesiz, Eskişehir'in en eğlenceli yerleri arasında olan park, şehir merkezine 12 km uzaklıkta bulunuyor. Birçok dolmuş ve otobüs seferleri ile ulaşabileceğiniz park içerisinde en dikkat çeken eserler ise, Korsan Gemisi, Masal Şatosu, Bilim,Deney Merkezi ve Sabancı Uzay Evi'dir. Girişte bulunan gezi treni ile parkı keşfe çıkabilirsiniz. Daha çok çocuklar için tercih edilen parkta, akvaryumdan hayvanat bahçesine, birçok aktiviteyi bulabilirsiniz. 



6.Kentpark ve Yapay Plajı : Kentpark, Eskişehir Otobüs Terminali'nin hemen arkasında bulunan, oldukça popüler parklardan biri. Daha çok yapay plajı ve havuzları ile ön planda olan bu popüler parkta, belirli ücretler karşılığında şemsiyelerinizi ve şezlonglarınızı kiralayabilir, yapay kumsalında Ege atmosferini az da olsa hissedebilirsiniz. Parka en iyi ve en eğlenceli ulaşım, Porsuk Çayı-Adalar Bölgesi'nden botlar ile ulaşmaktır. 

7.Porsuk Çayı-Adalar Bölgesi : Eskişehir'in en merkez yerlerinden biri diyebileceğim Adalar Bölgesi, gerek kafeleri ve barları, gerekse muhteşem kalabalığı ile, ziyaretçilere harika bir atmosfer sunmakta. Nehir kenarında bulunan kafelerde çay/kahvenizi yudumlarken insanları ve nehrin muhteşem manzarasını seyredebilirsiniz. Akşamları daha hareketli olan Adalar Bölgesi'nden Barlar Sokağı'na iki dakikada yürüyerek ulaşabilirsiniz.

Eskişehir'de gezilecek yerler tabiki bu liste ile sınırlı değildir. Fakat, 2-3 günlük bir Eskişehir gezisi için bu liste sanırım yeterli olacaktır. Hafta Sonu oldukça kalabalık olan bu şehre mümkünse hafta içi gitmenizi ve nehirde düzenlenen gondol turlarına katılmanızı tavsiye ederim.