Eskişehir merkezli Froumann, Almanya’nın temiz havada çözüm ortağı oldu

Hava kirliliğinin yükseldiği Almanya’da birçok ebeveyn çocuklarının temiz hava soluduğu bir ortamda eğitim görmesini talep ediyor. Konu kapsamında halihazırda 2020’den bu yana ihale yoluyla seçilen temiz hava cihazlarının kullanımını zorunlu kılan Almanya hükümetinin Fürstenfeldbruck şehrindeki resmi okullar ise çözümü Eskişehir merkezli Froumann tarafından üretilen profesyonel hava temizleme cihazında buluyor.

Enerji krizinin etkisiyle kömür kullanımının arttığı Almanya’da vatandaşlar hava kirliliğinden şikayet ediyor. Ülkedeki okullarda mevcut merkezi havalandırma sistemlerinin yetersizliği, bu sistemlerin yenilenmesinin yüksek maliyetler getirmesi ve zorlu tesisat çalışmaları, uzun süredir gündemdeydi. Gelişmeler ışığında harekete geçen Devlet Eğitim ve Kültür Bakanlığı ise sorumluluk alanındaki okullarda ve Devlet Bilim Bakanlığı’nın müzik teknik okullarında iç mekan kalitesinin iyileştirilmesi için 2020’den bu yana ihale yoluyla alınan mobil hava temizleme cihazlarının kullanılması kararlaştırmıştı. Halen yürürlükte olan uygulama kapsamında kullanılan cihazlarda filtre teknolojisi, ayarlarının ortama ve kişi sayısına göre ayarlanabilir olması, kaliteli ses basınç seviyesi gibi özelliklerin bulunması gerekiyor. Almanya’nın Fürstenfeldbruck şehrindeki resmi okullar ise yeni eğitim döneminde çözümü, üretimi Eskişehir’de yapılan hava temizleme cihazlarında buluyor.

Yüz yüze eğitimin kesintisiz devam etmesi hedefleniyor

Fürstenfeldbruck şehrindeki eğitim kurumları, okullarında havalandırma sistemlerinin iyileştirilmesi için yatırım maliyetlerini desteklemek üzere fon ayırıyor. Okullar, yeni eğitim döneminde sınıflarında havayı temizlemek için %100 yerli sermaye ile Eskişehir’de üretilen, COVID-19 dahil olmak üzere farklı bakteri türlerini ortam havasından filtrelediği* kanıtlanan ‘FROUMANN N100 V' Profesyonel Hava Temizleme cihazını tercih ediyor. Yüz yüze eğitimi kesintisiz olarak devam ettirebilme hedefi doğrultusunda imza atılan bu işbirliğinin enfeksiyon riskine karşı da etkili bir önlem olduğu ifade ediliyor.

Dünya standartlarına uygun cihaz Almanya’nın ‘temiz havada eğitim’ hedefine çözüm oldu

Hava temizleme cihazları şirketi Froumann’ın üst düzey H14 sınıf HEPA filtre içeren çoklu filtre setlerinin kullanıldığı Froumann N100 V Profesyonel Hava Temizleme Cihazı, ülkedeki ihalelerde şart koşulan tüm kriterleri ve teknik standartları karşılayarak Almanya’daki okullar tarafından tercih ediliyor. Türkiye’den ihraç edilen 140 adet yüksek kapasiteli cihaz, yeni öğretim döneminde öğrenci, öğretmen, yönetici ve destek ekiplerinin daha sağlıklı bir ortamda bulunmalarını sağlamak ve güvenli nefes alanları oluşturmak amacı ile sınıflardaki yerini alıyor. Ar-Ge çalışmaları Türkiye’de yapılan, tasarlanan ve pazara sunulan cihazlar, Eskişehir’deki tesislerde üretiliyor.