Bu hafta teknoloji araştırmalarını ve karşılaştırmalarını bir tarafa bırakarak, günümüzde hayatımızın bir parçası olan sosyal medya konusunu yazmak istedim.. Bana göre şuanda en fenomen sosyal medya platformu olan “Facebook” ve "twitter" ile bu konuya giriş yapacağım.
Facebook ta ve Twitter’da kişisel hesap yönetimini oturtmak zaman alan bir eylem. “Ne söyleyeceksiniz? nasıl tweet atacaksınız, twitter’da ne şekilde var olacaksınız?” sorularının cevabı zamanla değişebiliyor. Kişisel Facebook - twitter hesabımdaki ilk yazılara paylaşımlarıma baktığımda, ben de çok alakasız şeyler yazmış ve paylaşmıştım.. O zamanki paylaşımlarıma bakınca, ben bile kendimi takip etmezdim dediğim oldu. Hatta itiraf etmek gerekirse, birçoğunu da yok ettim sildim. Peki, hesabı açtınız, birilerini takip etmeye başladınız ama nedense kimse sizi takip etmiyor. Olası nedenleri ne olabilir diye sizin için bir araştırma yaptım. Bence, Facebook twitter’da sadece takipçi sayısını şişirmek amacıyla bir amacınız olmamalı. Sağlıklı bir topluluk oluşturma amacıyla takip edeceğiniz kişileri belirlemelisiniz. Bu topluluk oluşturma sırasında takip ettiklerinizin sizi geri takip etmemesinin nedenleri arasında şunları gösterebiliriz: 
Profil Fotoğrafı Kullanın - Profil Fotoğrafı Seçimi –Biyografi Bölümünü Doldurun-Takipçi Dengesi-Reklam Kokan paylaşımlar yapmayın Tweet AtmayınÇok Fazla Kişisel Tweet Atmayın- tanımadığınız kişilere özelden mesajlar yollamayınız- listenizdeki arkadaşlarınızın arkadaşlarına durup dururken arkadaşlık yollamayınız- sinkaflı mesajlar paylaşmayınız….
Sizde takipçi sayınız ya da takip ettiklerinizden memnun değilseniz, gerekeni yapmak için henüz geç kalmış değilsiniz. Hadi bakalım, hepinize bol takipçili ve bol tweet'li ,bol Facebook lu günler dilerim.