Faturalar Şubat’ta Kıpırdamıyor - Zam Bekleyenlere Ters Haber
Kışın ortasında faturalar konuşulmadan gün geçmiyor. Maaşlara zam geldi, market etiketleri değişti, kiralar zaten uçmuştu. Bu yüzden elektrik ve doğal gaz fiyatlarıyla ilgili her cümle mutfakta ayrı, iş yerinde ayrı tartışılıyor.
Şubat Mesajı Net - Şimdilik Zam Yok
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Şubat 2026 için fiyat artışı planlamadıklarını söyledi. Yani bu ay gelen faturalar, geçen aya göre daha kabarık olmayacak. En azından kağıt üzerinde durum böyle.
Bakanın dayandığı nokta basit: stoklar yeterli, sistem çalışıyor, arz tarafında bir sıkışma yok. Bu yüzden kısa vadede tarifelere dokunulmayacak deniyor.
Daha Önce de Aynı Cümleler Duyulmuştu
Bu laf ilk kez edilmiyor. Geçen yılın kışında da “bir süre zam yok” denmişti. Şubat geçmiş, Mart’ta küçük bir artış gelmişti. Kimse büyük kriz beklemiyordu ama kimse de uzun süre sabit kalacağına inanmamıştı.
2024 kışını hatırlayanlar bilir. Ocak rahat geçmişti, iki ay sonra tablo değişmişti. O yüzden bugün söylenen “zam yok” cümlesi biraz temkinle dinleniyor.
Evde Hesap Başka - Sokakta Hesap Başka
Şubat ayı için insanlar şimdiden biraz rahatladı. Kombi bir tık kısılıyor, lambalar erken kapatılıyor. Çünkü herkes biliyor, bugün zam yok demek, yarın da olmayacak demek değil.
Kısaca, Şubat faturaları şimdilik yerinde duracak. Bu haber iyi, ama kimse uzun vadeli planını buna göre yapmıyor. Herkes gözünü bir sonraki aya dikmiş durumda.





