Ahşap sapell, sipo, meşe, ıroko, çam, afrormosia, larex, kestane gibi ağaçlardan ihtiyaca uygun olarak üretimi gerçekleştirilen bir yapı ürünüdür. Örneğin masif ahşap, kontrplak ahşap, sunta ahşap, MDF ahşap, lamine ahşap ve laminant ahşap gibi birçok çeşidi vardır.

Diğer yapı ürünlerine göre daha kolay bulunur ve yenilenebilen bir üründür. Deprem riskine karşına dayanıklı bir üründür. Her yere kolay taşınabilir çünkü hafiftir. Bir yapı ürününe çevrilmesi diğer ürünlere göre çok kolaydır.

Ahşap Boyama Nasıl Yapılır?

Ahşap boyama yapılmadan önce zımpara işlemi yapılmalıdır. Bu işlem sayesinde boyama yapılacak yüzey pürüzsüz bir hale gelecektir. Bu işlemi yapmak için kâğıt zımpara veya sünger zımpara kullanılır.

Zımpara işleminden sonra boyama işlemine geçilir. Boya olarak birçok renk seçeneği olan akrilik boya kullanılmalıdır. Tercihe göre mat, parlak, metalik yapıda akrilik boya seçebilirsiniz. Boyama işleminin kalıcı olabilmesi için boyanın üzerine vernik uygulanmalıdır. Parlak veya mat vernik tercih edebilirsiniz.  https://salkimorman.com.tr/ahsap.htm  sitesinden ahşap ile ilgili tüm ihtiyaçlarınıza bu linkten ulaşabilirsiniz.