Akdeniz Belediyesi; kadına yönelik şiddetle mücadelede toplumsal bilinç ve farkındalık oluşturmak amacıyla çalışmalarına devam ediyor. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nce, Şevket Sümer Mahallesi’nde bulunan bir kahvehanede gerçekleşen buluşmada, uzmanlar tarafından konuyla ilgili sunumlar yapıldı.

Akdeniz Belediyesi Kadın ve Aile Danışma Merkezi’nin kurulmasıyla birlikte; ciddi bir toplumsal sorun haline gelen konulardan biri olan “Aile İçi Şiddet ve İletişim” konularında farkındalık oluşturmak amacıyla; “Biraz Sohbet Çokça Farkındalık Projesi” hayata geçirildi. Akdeniz Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, Mersin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Akdeniz İlçe Emniyet Müdürlüğü ortaklığında, “Şiddete Sıfır Tolerans” ilkesiyle bu konuda duyarlılığın arttırılması, aile içi iletişimin güçlendirilmesi amacıyla, kahvehanelerde erkeklere yönelik söyleşiler başlatıldı.

Şiddetin nedenleri, cezai sonuçları ve mağdurların hakları aktarıldı

Proje kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden Polis Memuru Zinnure Semra Çuhacı, Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi’nden (ŞÖNİM) Psikolog Gülçin Gök ile Akdeniz Belediyesi Uzman Psikologu Gülnihal Bilim tarafından, ilk olarak Akdeniz ilçesine bağlı Şevket Sümer Mahallesi’nde bulunan bir kahvehanedeki erkeklere çeşitli sunumlar yapıldı ve bilgiler aktarıldı. Sohbet havasında gerçekleşen buluşmada uzmanlar tarafından erkeklere; “Aile İçi Etkili İletişim, ŞÖNİM Hizmetleri, 6284 Sayılı Kanun, Aile İçi Şiddet Nedenleri ve Sonuçları; Şiddet Mağdurlarının Hakları, Şiddetin Tekrar Edilmesi Durumunda 6284 Sayılı Kanun’daki Cezai Yaptırımlar’ konularında sunum ve aktarımlar gerçekleştirildi. Buluşmada söz alan erkekler de aile içi şiddet ve kadın hakları konularındaki fikirlerini dile getirdi.

“Biraz Sohbet Çokça Farkındalık Projesi” kapsamında düzenlenen kadına yönelik şiddete ilişkin toplumsal bilinç, farkındalık ve duyarlılığın arttırılması ile aile içi etkili iletişimin güçlendirilmesi amacıyla gerçekleşecek bu tür buluşmalar, Akdeniz Belediyesi’ne bağlı farklı mahallelerde devam edecek.