Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem sonrası ilk bayram namazı idrak edildi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki 7,7 büyüklüğündeki depremlerden sonra ilk Ramazan Bayramı namazı kılındı. Depremde hasar alan Abdülhamid Han Camii’nde kılınan bayram namazına yoğun katılım vardı. Vatandaşlar camiyi doldururken bazıları ise avluda namazını idrak etti. Namaz sonrası vatandaşlara lokum ve çörek dağıtılırken depremde hayatını kaybeden depremzedeler ise mezarlıklara gitmek için yola çıktı.

Deprem sonrası evleri yıkılan ve ağır hasar alan daha sonra konteyner kentte yerleştirilen depremzedeler ise bayram namazı sonra bayramlaştı.

“El öpecek kimsemiz yok, ne yapacağımızı bilmiyoruz”

Depremde annesini ve babasını kaybettiğini belirten Murat Uncu, “Annemi babamı kaybettim. El öpecek kimsemiz yok, ne yapacağımız bilmiyoruz. Bayram namazımızı kıldık şimdi mezarlığa ziyarete gideceğiz” dedi.

Buruk bir Ramazan Bayramı olduğunu ifade eden Ahmet Aksoy, “Buruk bir Ramazan Bayramı oluyor. Hepimizin içi yandı. Böyle olmasını istemezdik ama başımıza kötü bir doğal afet geldi. Allah geri kalanlara yardımcı olsun. Çoğumuz ailesini kaybetti sevinerekten bayramı kutlayamıyoruz. İçimiz buruk” diye konuştu.