Açık emar, günümüzde tıp alanında en çok tercih edilen yöntemlerden birisidir. Açık emar sayesinde vücutta hastanın şikâyetlerine bağlı olarak gelişen hastalıkların tanısı daha kolay ve daha doğru şekilde konulurken tedavi süreci de tanıya göre daha doğru ve etkili şekilde planlanabilir.

Tıp alanında görüntüleme tekniklerinin birçok ayrıntısı vardır. Rahim filmi ücreti de özellikle hastaları ilgilendiren detaylardan birisidir. Bu teknikler en az kan tahlili gibi tetkikler kadar tanı sürecinde önemli yere sahiptir. Görüntüleme tekniklerine dair tüm detayları öğrenmek için yazımızın devamını okuyabilirsiniz.

Açık Emar Nedir?

Gelişmiş tıp teknolojisinin son sistem ürünü olan açık emar, kapalı emarın tam aksine adından da anlaşılabileceği gibi açık ve konforlu bir görüntüleme sistemidir. Görüntüleme sırasında hastaya herhangi bir acı ve ağrı vermediği gibi hastanın hareketlerini ve görüş alanını da kısıtlamaz.

Sayısız hastalığın tanısında kullanılabilen bu sistem ile vücudun hücre görüntüleri alınır ve iç organlar bu şekilde görüntülenerek hızlı ve en doğru şekilde hastalıkların tanısı konulabilir.

Açık Emar Kimlere Uygulanır?

Açık emar, hastalık şikâyeti olan herkese uygulanabilen bir görüntüleme tekniğidir. Kapalı emara göre avantajları fazla olan açık emar, özellikle kapalı emara giremeyen hastalar için büyü bir kolaylık haline gelmiştir.

Kapalı alandan korkan, kaygıları olan, aşırı kilolu olan, nefes darlığı problemi yaşayan, başı düz yatamayan hastalarda ya da küçük çocuklarda açık emar yöntemi uygulanır. Makine çevresinin açık olması ve hastanın rahat hareket edebilmesi sayesinde birçok hastada rahatlıkla kullanılabilen ve doğru sonuçlar alınan tekniktir.

Anestezili Rahim Filmi Nasıl Çekilir?

Anestezi rahim filmi çekimi son derece kolaydır. İlk olarak hastaya önlük giydirilir ve rahim ağzının uzman tarafından rahat gözlemlenebileceği masaya hasta yatırılır. Daha sonrasında hastanın rahim bölgesi özel solüsyonlar ile temizlenir.

Temizleme sonrasında hazırlanan anestezi, rahim içine enjekte edilir. Enjekte işleminden sonra hasta anestezinin etkisine girer. Daha sonra C kollu röntgen cihazı ile rahim filmi çekilir. Çekim tamamlandıktan sonra hasta uyandırılır. Çekim ve rahim filmi fiyatları konusunda daha net bilgi sağlık kurumlarından alınabilir.

Rahim Filmi Kullanım Alanları

Rahim filmi fiyatları kadar rahim filminin kullanım alanları da önemli konularda birisidir. Rahim filmi, özellikle kısırlık yani infertilite araştırmasında kullanılan etkili bir yöntem olmakla birlikte aynı zamanda uterus kavite anormalliklerinin saptanmasında duyarlı bir tekniktir.

Rahim filmi sayesinde yumurtalıkların yapısı ve şekli incelenirken aynı zamanda yumurtalıklardaki follop tüplerinin açık ya da kapalı olduğu incelenir. Bu bağlamda rahim filmi fiyatları da farklılık gösterebilir.

Rahim Filmi Nasıl Uygulanır?

Rahim filmi uygulamasından önce hasta sedyeye düz şekilde yatırılır ve hastanın ayaklarını karnına doğru çekmesi istenir. Rahim ağzının sterilizasyonu yapılır. Daha sonrasında rahim için net ve doğru şekilde görüntülenebilmesi için ilaçlı bir sıvı enjekte edilir. Rahimden içeri ucunda kamera olan kanüller gönderilir. Bu şekilde rahim filmi çekilir.

Rahim filmi çekilirken uzmanlar kamera görüntülerini bilgisayara yansıtır. Bu sırada gerekli görülen görüntü kesitleri kaydedilir ve daha sonrasında bu görüntüler incelenir.

Rahim Filmi Fiyatları

Rahim filmi ücreti bilgisi doğrudan işlemin yapılacağı hastane ya da klinikten alınması gereken bir bilgidir. Çünkü her hastanın şikâyeti, uygulanacağı yöntemler farklıdır. Dolayısıyla da fiyatlarda da farklılık arz eder.

Rahim filmi çektirecek olan hastalar doğrudan uzmana muayene olarak birebir işlemi yapacak olan uzman doktordan ya da sağlık merkezinden rahim filmi ücreti hakkında en doğru bilgilere ulaşabilir.