Yüz tanıma, bir görüntü veya videodaki insan yüzlerini algılamanın ötesine geçen biyometrik bir teknolojidir. Kimin yüzü olduğunu belirlemek için daha ileri teknolojiyle donatılmıştır. Yüz tanıma kilidi, bir yüzün görüntüsünü alarak ve yüzün bir veritabanında saklanan başka bir yüzle eşleşip eşleşmediğini (veya bir görüntüdeki yüzün diğer bir yüzle eşleşip eşleşmediğini) tahmin ederek çalışır.

Akıllı ev kilitlerinde kullanılan çoğu yüz tanıma yazılımı, bir eve erişmeye çalışan kişinin, giriş yetkisi olan kişilerin veri tabanıyla eşleşip eşleşmediğini doğru bir şekilde belirleyebilir. Bununla birlikte, bazı yazılım programları, özellikle çeşitli açılardan yüzleri algılamak ve farklı milletlerden yüzleri tanımak söz konusu olduğunda, diğerlerinden daha doğru sonuçlar ortaya koyabilir. Doğruluk konusunda endişe duyanlar için, bazı yazılımların, sistemin yanlış döndürme olasılığını büyük ölçüde azaltabilecek özel güven eşikleri ayarlama seçeneğiyle birlikte geldiği belirtilmelidir.

Bir pin kodu veya anahtarlık ile birlikte yüz tanıma gibi iki faktörlü kimlik doğrulamayı kullanma seçeneği de kullanıcıya sunulmaktadır. Akıllı ev güvenlik sisteminizi kurduktan ve evinize girmesine izin vermek istediğiniz kişilere erişim izni verdiğinizde, sistem bir eşleşme tespit eder ve eşleşen kişiler otomatik olarak içeri alınır. Kapı ziline veya içeri girme talebine yanıt vermenize gerek yoktur. Biyometrik doğrulama, parmak izleri, tuş vuruş dinamikleri, yüz özellikleri, yürüyüş ve ses baskısını içeren benzersiz davranışsal ve fizyolojik özelliklere dayanmaktadır.

Web sitemizi ziyaret ederek ZKTeco Türkiye güvencesiyle beğeninize sunulan tüm akıllı kilitler hakkında bilgi alabilirsiniz.