Üst çene yapısı ile alt çene yapısı farklıdır. Üst çene kemiği alt çene kemiğine oranla daha yumuşak bir yapıda olduğu için alt çenede üst çeneye oranla daha az implant kullanılır. Tüm dişlere protezin uygulanacağı hastalarda üst çenede 7-10 arası implant diş uygulanabilirken; alt çenede 5-7 arası implant diş yapılabilir.

Üst çenede alt çeneye oranla daha fazla implant olması, direnç ve taşıma kapasitesi sağlar. İmplant vidaları üst ve alt çeneye takıldıktan sonra çene ve ağız yapısına bağlı olarak 26 ya da 28 diş takılabilir. İmplant sayısında farklılık oluşturan kriterler şu şekildedir:

  1. Kemik kalitesi,
  2. Kemik uzunluğu ile genişliği,
  3. Sinüs sarkıklığı,

Bunlara ek olarak kişinin genel sağlık durumu ve diş tedavisine uygunluğuna bağlı olarak da izmir implant tedavisi nasıl yapılması gerektiğine karar verilir. İmplant diş takılmadan önce bazı hastalara ek diş tedavileri uygulanması gerekebilir. Kemik kalitesinin ve uzunluğunun yetersiz olduğu durumlarda ise kemik plakların yerleştirilmesi gerekli olabilir.

İmplant En Fazla Kaç Dişe Yapılabilir?

İmplant tedavisi, bölgesel dişsizlik durumunda ya da tamamen dişsiz olan hastalara yapılabilir. Aynı zamanda hastanın doğal dişlerinin sağlıksız olması durumunda da doğal dişlerin tümü çekilerek yerlerine türkiye implant diş takılabilir.

Tümden dişsiz olan ya da tüm dişlerini çektirmek zorunda kalan hastaların üst çenesine 8 alt çenesine ise 6 implant uygulanabilir. Tedavi genellikle bu şekilde yapılsa da hastanın ağız ve çene yapısına göre üst çenede daha fazla implant olacak şekilde; kullanılacak implant sayısı değişebilir. İmplant dişler takıldıktan sonra 26 ile 28 arasında diş takılabilir. Böylece tümden dişsiz olan hastalar sağlıklı bir ağız ve diş yapısı ile fonksiyonel bir çiğnemeye sahip olur. Üst çenedeki kemik yoğunluğunu sağlamak ve kemik yapısının zarar görmesini engellemek için hastanın detaylı klinik muayenesi yapıldıktan sonra kaç implantın gerekli olduğuna karar verilir. Tamamen dişsiz olan hastalarda implant tedavisinin başarılı bir şekilde uygulanabilmesi için diş hekiminin bu alandaki uzmanlığı ve deneyiminin de dramatik bir öneme sahip olduğu unutulmamalıdır.