Baharat, koku ve tat gibi damak zevkinize ya da kokusuyla hoşunuza gidecek, yetiştirilerek elde edilen veya kendiliğinden yetişen bitkilerin kurutulmuş adına verilen genel addır.  Sofralarınızda yemeklerinizi, içeceklerinize lezzet katarken diğer yandan da birçok faydası ile sağlığınıza fayda sağlar. Bahar tüketimi ve tercihleri toplumların kültürel ve sosyal yaşamlarına kadar dayanan bir konudur. 

Damak zevkinize ve gözünüze hitap eden baharatlar kök, soğan, gövde kabuğu, çiçek tomurcuğu, meyve, tohum ve yaprak bölümlerinin kurutulması ile elde edilir. İnsanlar baharatları sadece lezzetleri için değil, aynı zamanda kokusu ve görselliği içinde kullanır. Kimi zaman az miktarda uygulanması ile müthiş tat ve koku değişimlerine yol açar. Damak zevkimize hitap eden baharatların birçok çeşitli ürünleri bulunur.

Baharat Çeşitleri ile Yemekleriniz Taçlandırın

Baharatların birçok çeşidi ve türü bulunmaktadır.  En çok bilinen bazı çeşitleri toplumlar arasında çok kullanılan karabiber, kekik, kimyon, pul biber ve benzeri akla gelmektedir. Yemeklerinize zengin aroma ve eşsiz lezzet katarak beğeni toplayabilirsiniz. Damak zevkinize uygun baharat kullanarak sebze yemeklerinden et yemeklerine, hamur işlerinden, salata ve meze çeşitlerine aklınıza gelebilecek türlü kullanım alanıyla evinizin bütçesine uygun çeşitli baharat için  https://www.arifoglu.com/baharat adresinden faydalanabilirsiniz.