Barcelona ve Levante mücadelesi İspanya liginin 7. haftasında gerçekleşti. La Liga’ya kötü bir başlangıç yapan Barça; Depay, Memphis, Luuk de Jong ve Ansu Fati’nin gollerinin ardından 3-0 galibiyet kazandı. tıklayınız

Uzun zamandır takımında olan,  dünyaca tanınmış Arjantinli yıldız Lionel Messi’nin takımdan gitmesiyle biraz bocalayan takım, Levante ile karşılaşmasında rakibini mağlup ederek kendine geldi. Tabloda ilk sırada yer alan Real Madrid’in bir karşılaşma gerisinde olan Barcelona 5 puan farkla liderlik mücadelesine son sürat devam ediyor. Tabloda 6. sırada yer alan ve 12 puanı olan Barcelona sıradaki maçını da kazanmasının ardından 3 puan daha alarak tabloda 3. sıraya yükselecek.

Barcelona Galibiyet Kazandığı Günlere Döndü

Barcelona ev sahipliği yaptığı Levante’yi İspanya 1. Futbol Ligi La Liga’nın 7. haftasında 3-0 yenerek galibiyet kazandığı günlere geri döndü. Camp Nou Stadı’nda karşılaşmanın 6. dakikasında Memphis Depay penaltıdan, 14. dakikada Luuk de Jong’un topları rakibin kalesiyle buluştu. İlk devreyi 2-0 galip bırakan ev sahibi takım Barcelona ikinci yarıda da temposunu düşürmedi. 90+1’de Ansu Fati’nin vuruşuyla gol sevinci yaşayan takım mücadeleyi 3-0 galibiyetle kapattı.

Dünyaca tanınmış Arjantinli yıldız futbolcusu Lionel Messi’nin Paris Seint-Germen takımına imza atmasının ardından sezona istediği verimle başlayamamış olan Barcelona, Levante’ye karşı kazandığı 3-0 galibiyetin ardından puanını 12’ye çıkardı. Karşılaşmanın ardından galibiyet hasretini dindiren Barcelona’nn rakibi Levante 4 puan da kaldı. Barcelona’nın yeni oyuncularından olan Türk asıllı Yusuf Demir, maçın 81. Dakikasında oyuncu değişikliği ile karşılaşmaya dahil oldu.