Bitcoin, piyasa yalnızca geri dönmek için 56.000 seviyesine ulaştığından, zayıflık belirtileri göstermek için Perşembe günü işlem seansı sırasında düştü. Gün aralığının olağanüstü dar olduğu unutulmamalıdır, bu yüzden belki de sadece zaman öldürdüğümüze işaret ediyor. Şamdanın tepesini kırabilirsek, o zaman tekrar 60.000 dolar seviyesine bakacağımızı düşünüyorum. 60.000 dolar seviyesi elbette büyük, yuvarlak, psikolojik olarak önemli bir rakam ve çok dikkat etmemiz gereken bir rakam. Bu seviyeyi temizlemek, yukarı doğru daha büyük bir hareket olasılığını açar.

Bitcoin hala bir yükseliş trendinde, bu yüzden bir şeylerin değişmesi fikri hakkında çok fazla endişelenmemize gerek olduğunu düşünmüyorum, ancak kısa vadeli bir geri çekilme alabiliriz. Kısa vadede 53.400 dolar seviyesinin destekleyici olmaya devam etmesi gerektiğine inanıyorum. Orada aşağı kırılsak bile, hem psikolojik olarak önemli bir rakam hem de geçmişte oldukça fazla direnç gördüğümüz bir alan olarak 50.000 dolar seviyesi beklendiği gibi çok dikkat çekecek.

Bu noktada, bu geri çekilmenin çok sağlıklı olduğuna ve daha uzun vadeli bir yükseliş trendinin ne olacağına inanıyorum. Bitcoin için dört yıllık döngüler hakkında çok fazla konuşma var, ancak açıkçası bunun geçmiş ticarete dair okuması gereken çok şey var, çünkü açıkçası Bitcoin ve kriptonun kendisi, bir türde olan bir şeyi yapacak kadar uzun süredir ortalıkta yok. Müjde olarak eşzamanlılık. Aslında, muhtemelen şu anda piyasada gördüğüm tek düşüş eğilimi, herkesin Aralık ayının bir tür erime olmasını beklemesi.

Beni yanlış anlamayın, bence kripto ticaret yapmak için çok değişken ve bu nedenle ben daha çok yatırımcıyım. Biraz düşerse, daha fazlasını almaya hazırım. Kripto paranın ve kesinlikle Bitcoin'in bize öğrettiği bir şey varsa, o da ne zaman ipler üzerindeymiş gibi görünse, hemen geri dönüp yeniden toplandığıdır. Durum böyle olunca, önümüzdeki birkaç ay içinde tekrar 70.000 doları göreceğimizi ve gelecek yılın başlarında daha da yükseğe çıkacağımızı tamamen tahmin ediyorum.