Bir binanın çatısı o binanın en çok hasar alan ve zarar gören noktasıdır. Bu sebeple çatılarımız en çok bakım, onarım ve tadilat isteyen ve tadilata ihtiyaç duyulan noktadır. Türkiye ve benzeri coğrafi bölgelerde dört mevsim yaşayan sert ve zor, kış ve bahar mevsimleri geçiren ülkelerde karşılaşılan büyük sorunlar hava olaylarının ve doğal afetlerin sonucunda ortaya çıkıyor.

Bu tür doğa olayları doğrudan doğruya en çok çatılarımızı etkilemekte çatılarımız belirli bir süre sonra çelik çatı girmeli ve bakım onarım işleri halledilmelidir. İhmal edilen ve bakımları yapılmayan çatılar belirli süreler sonra daha çok zarara sebep olabilirler ve bu zarar daha fazla maliyetlere yol açabilir. Çelik çatı ve bakımları yapılmadığı müddetçe sağlıklı binanızın sıva dökülmeleriyle çatı damlatmalarıyla ve benzeri durumlarla tahrip edebilirsiniz.

Çatılarınızın bakımlar ve tadilatlar ihmal edilmemelidir. Çelik çatı sistemleri sırasında taşıyıcı kolan kısım ile çatı örtüsü kısmı ayrı ayrı olarak ele alınmalıdır ve çatı projelendirilmesi yapılmalıdır. İnşa sırasında yanlış inşa yapılırsa önemli bir nokta olan çatı örtüsü zayıf kaldığı durumlarda çatının yıkılması, çökmesi ve uçması gibi göz ardı edilmeyecek ciddi sorunlara yol açabilmektedir. Çelik çatı sırasında taşıyıcı kısımların tekrardan ve belirlenen yüke uygun bir şekilde inşa edilmesi yapı anlamında da insan sağlığı ve canı anlamında da en doğrusu olacaktır. Bu tür yapı tadilat işlerinizde profesyonel ekiplerden yardım alın.