Chip tuning işlemi; araçların motor kontrol ünitesinin içerisinde yer alan yazılımın değiştirilmesi işlemine verilen isimdir. Chip tuning günümüzde en sık, araçların yakıt tüketimlerinin azalması, araçların güç ve tork sınırlamalarının arttırılması gibi işlemlerde kullanılır. Oldukça önemli ve hassas olan bu işlemin, alanında uzman bir ekip ve uygun ekipmanlar yardımıyla yapılması gerekir. Yalnızca böyle bir durumda işlemden alınan verim maksimum seviyeye ulaşır. Sizlerde Chip Tuning işleminden alacağınız verimin en yüksek noktada olmasını istiyorsanız, alanında öncü kabul edilen Metadiag ile iletişime geçebilirsiniz ve en iyi fiyat garantisi ve teknik hizmetle online satın alabilirsiniz.

Chip Tuning İşlemleri Nelerdir?

Chip Tuning, aracın ihtiyacı ve müşterilerin istekleri doğrultusunda yapılan ve bu doğrultuda gidişatına karar verilen bir işlemdir. Bu alanda öncü firmalardan olan Metadiag ise ihtiyaca yönelik olarak şu işlemleri gerçekleştirir;

*Performans artışı,

*Yakıt tasarrufu

*Adblue (scr) iptali,

*Cat-tva-swirl-dtc çözümleri

*Tork artışı,

*Hız limiti kaldırma,

*Dpf-Egr çözümleri.

Bu alanda sahip olduğu tecrübe çerçevesinde tüm işlemleri gerçekleştiren Metadiag, işlem sonrası resmi olarak ruhsat işlemeyi de gerçekleştirir.

Chip Tuning Nasıl Yapılır?

Chip Tuning, araçların motor kontrol ünitesine etki eden ve bu ünitenin içinde bulunan yazılımı değiştirerek aracın performansını arttıran bir yöntemdir. Bu yöntem çoğunlukla; yakıt tüketimlerini azaltmak ve otomobillerin güç ve tork sınırlamalarını arttırmak adına kullanılır. Chip tuning uygulaması ilk olarak, motorda ateşlemeyi gerçekleştiren yazılımı değiştirmek amacıyla kullanılmıştır. Daha sonra bu konuda yapılan araştırmalar neticesinde daha pek çok alana erişebilmek mümkün olmuştur.

Chip Tuning işlemi sonucunda elde edilen yakıt tasarrufu ve performans artışı bu yöntemin en sık tercih edilme nedenlerindendir. Ancak bunların yanı sıra Chip Tuning ile; araç sınır hızının kaldırılması, araç sınırı eklenmesi ve motorun sahip olduğu gücün düşürülmesi gibi işlemlerde gerçekleştirilebilir. Araçlara eklenilmesi istenen özellik her ne olursa olsun, uygulama esnasında firma tarafından izlenecek yol şu şekilde olur;

*Otomobil içerisinde yer alan orijinal yazılımın okunması,

*Daha sonra bilgisayara kaydedilmesi ve yedeğinin alınması,

*Otomobilde yer alan orijinal yazılımın, özel makineler yardımıyla düzenlenmesi,

*Son olarak yeni yazılımın, otomobile yüklenmesi

Bu adımlar firmanın uzman kadrosu ve son kalite makineleri sayesinde, sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilir. Sizler de Chip Tuning işleminde aracınızı emanet edecek uzman kişiler arıyorsanız, Metadiag ile iletişime geçebilirsiniz.

Size Özel Yazılımlar

Chip Tuning işlemi pek çok ana nedenden dolayı tercih edilebildiği gibi, kişiye özel istekler için de tercih edilebilir. Uzman otomobil yazılımcıları ile çalışan Metadiag ise, müşterilerin hayal gücü doğrultusunda gerçekleştirilen pek çok projeye imza atmıştır. Bu konu doğrultusunda aracınız için, yakıt ya da performans konularında özel yazılımlar talep edebilirsiniz.

Chip Tuning Eğitimi

Otomotiv sektöründe çalışmalar yapan ve Chip Tuning işlemine de hakim olmak isteyenleri de unutmayan Metadiag, bu konuda da çeşitli eğitimler vermekte. Bu alanda eğitim görmek isteyen kişiler, firma ile iletişime geçerek, profesyonel ekip tarafından verilen kişiye özel veya grup Chip Tuning eğitimlerine katılabilirler. Ayrıca bu alanda bayilik imkanını da sunan firmayla iletişime geçmek için web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Metadiag Hakkında

Yaklaşık olarak 43 ülkede hizmet veren Metadiag; binek, ağır vasıta, iş makinası ve endüstriyel motorlarda oluşan arızaların çözümleri için gerekli olan ekipmanların ve yazılımların üreticisi ve bu ekipmanların sağlayıcısı olan bir firmasıdır. Chip Tuning işleminde birçok projeye imza atan firma ayrıca; EGR – DPF- SCR iptali, Adblue çözümleri, arıza tespit cihazları, akıllı araç takip sistemleri ve damper güvenlik sistemleri konularında da Türkiye'nin öncü firmaları arasında yer alır. Online satış alanında hizmet verdikleri EcuDna websitesi sayesinde en iyi fiyat garantisi ile online chip tuning cihazı satın alabilirsiniz.

 Sizlerde aracınız için ihtiyacınız olan her şeye Metadiag vasıtasıyla sahip olabilirsiniz.