Hayatın belirli anlarında her birimiz geldiğimiz bu noktadan şikayetçi olduğumuzu, bir şeylerin doğru gitmediğini hissediyoruz. Ancak bu kısımda da genel olarak kendimiz ya da dünya için bir adım atmak yerine hiçbir şey olmamış gibi devam etmeyi seçiyoruz. İşte Bahçe Hobim’de tam olarak bu noktada var oluyor. Zaten kendi temelindeki on yıllık geçmişin özü de bu.

Bahçe Hobim, kurulmadan öncelerde, bir çiftin gezileri sırasında büyüsüne kapıldıkları köyde hayatlarını değiştirmek istemesi ile beraber var oluyor. Çünkü çift, yani sitenin kurucuları, köy hayatı içerisinde edindikleri bilgileri, detayıyla, hasat kısmından, mutfakta yaptıklarına kadar, köydeki hayvanlardan, toprağın rengine kadar her şeyi de ziyaretçileri ile paylaşacak bir platform oluşturuyorlar ve ortaya da Hobi Bahçem çıkıveriyor.

Her şeyiyle Bahçe Hobim!

Sundukları içeriklerle ziyaretçilerinin tam anlamıyla bilgi sahibi olmasına, özellikle bu tarz yaşama karşı ilgisi olanların bilgilenmesine yardımcı olan Bahçe Hobim sadece bununla kalmıyor, doğal yemek tarifleri kısmında da güçlü bir boy gösteriyor.

Yani biberli ekmek tarifi, domates çorbasının tarifi, yoğurt nasıl mayalanır gibi seçeneklerle aslında bizlere tüm bu seçimleri yapmamızda yardımcı oluyor. İçerisinde bulunduğumuz bu teknoloji çağında, zararsız şeyler tüketmek isteyenler için büyük bir avantaj yaratıyor ve hala, doğallığın kaybolmadığını, toprağın özünde, hala saflığın bulunduğunu da rahat bir biçimde görmemize yardımcı oluyor.