Günümüzde birçok farklı tekstil firmalarında kullanılan fermuar yüzyıllar boyu kullanılmaya devam edilerek belirli eşyaların birbiriyle olan bağlantısını kurmaya ve birçok eşyada koruma görevinin işlenmesi ile kullanılmaya devam ediyor. Öncelikle Amerikalı bilim adamı tarafından keşfedilmesi ile birlikte ayakkabı da kullanılmaya başlanarak uzun boylu ayakkabı sistemlerinde bağcık yerine kullanılmaya başlanmıştır.

Daha sonra İsveçli bilim adamının fermuar sistemini geliştirilmesi ile birlikte birçok farklı tekstil firmasında çantalar da kullanılmaya başlanmıştır. Günümüzde ise çanta ayakkabı mont kaban gömlek gibi birçok farklı alanlarda kullanılarak kullanım kolaylığı sağlanır.

Fermuar Çeşitleri Nelerdir?

Fermuar sistemleri karşılıklı dişlerin birbiriyle geçmesi ile oluşturularak çanta cüzdan ayakkabı pantolon gibi birçok alanlarda iki parçayı birbiriyle birleştirmesi ve daha sonrasında birbirinden ayrılması için bağcık sistemi yerine kullanılır.

Bağlamalı bağcık yerine kullanılması ile birlikte kullanım kolaylığı sağlayarak kolaylıkla bir ayakkabının fermuarının açılması ve kolaylıkla kapatılması sağlanır. Fermuar çeşitleri kendi içerisinde kapalı uçlu ve açık uçlu olmak üzere iki çeşitte sınıflandırılır.

Kullanım alanlarına göre bağcık ipliklerden çok fermuarlar kullanılır. Kullanım alanlarına göre kapalı uçlu veyahut açık uçlu fermuarların kullanılması doğru olacaktır. Birçok farklı fermuar çeşitlerini https://www.ecefermuar.com.tr/ sitesinden ulaşarak hizmet alabilirsiniz.