Yapı olarak hamura benzeyen silgiler hamur silgi ismini alır. Hamur biçiminde olması nedeniyle bu silgi her şekle sokulma şansı vardır. Sıklıkla karakalem çizimi yapan kişilerin kullanmış olduğu bir silgi çeşididir. Hamur görünümüne sahip bir yapıya sahip olan bu silgi çeşidi, uzun ömürlü kullanıma imkân sağlar.

Kullanılmaya başladıktan sonra kâğıt üzerinde herhangi bir silgi tozu bırakmaz. Dayanıklılık olarak da uzun bir süre kullanılabilir. Farklı boyut ve renk çeşitleriyle üretilen hamur silgi resim alanında çizilen resmin gölgelendirilmesinde de önemli bir unsurdur.

Hamur Silginin Özellikleri

Hamur silgi ihtiyacınıza uygun olacak şekilde küçük parçalara ayırabilirsiniz. Resminizin şekillenmesine oldukça etkili bir üründür. Renk açma ve resimde bulunan küçük kusurların giderilmesi açısından hamur silgi oldukça başarılı bir yol sağlar. Resim çizerken, yapılan resmin detaylandırılması gerçekliğe yaklaşım açısın önemlidir.

İnce detaylar gerektiren çizimlerde hamur silgi inceltilerek kullanılmak istenen alana uygun olarak ayarlanabilir. Aynı zamanda kâğıt üzerinde herhangi bir iz bırakmama özelliğine de sahiptir. İhtiyacınıza uygun olan hamur silgi modellerini https://www.guvensanat.com/hamur-silgi adresinden satın alabilirsiniz.