Led aydınlatma direği karanlık ortamların aydınlatılmasında kullanılmaktadır. Kalabalık ve büyük şehirlerin ışıl ışıl parlamasını sağlayan bu direkler, geceyi aydınlatmak üzere konumlandırılıyor. Sokaklarda, parklarda, tören alanları, eğlence alanları ve alışveriş merkezi gibi farklı alanlarda da kullanılırlar. Estetik açıdan kullanıldığı alanın mimarisine katkı sağlayan Led aydınlatma direkleri farklı kullanım alanlarına mükemmel bir şekilde uyum sağlar. Led teknolojisinde yaşanan gelişim ve hızlı değişimler Led aydınlatma direği modellerine talebi artırmıştır. Çevre aydınlatma direkleri modern yapı projelerinin en önemli elamanlarıdır Led modeller estetik görünümü ve yüksek miktarda tasarruf sağlaması nedeni ile daha fazla tercih edilirler.

Led Aydınlatma Direklerinin Avantajları

Led aydınlatma direği normal lamba direkleri ile karşılaştırıldığında yüzde 80 oranında elektrik tasarrufu oluşturur. Bu da dış mekan aydınlatmasında çok önemli bir maliyet kaleminden tasarruf yapılması anlamına gelir. Bunun yanında led ampullerin yanma süresi çok daha uzundur. Bu şekilde kısa zamanda ek masraflar çıkarmaz. Her türlü soğuk ve sıcak hava koşulunda sorunsuz bir şekilde çalışan Ledli çevre aydınlatma direkleri aynı elektrik tüketimlerinde normal ampullü direklere çok daha fazla ışık üretirler. Estetik açıdan farklı modellerde üretilen Led direkler farklı ölçülerde üretilmektedir. Kullanım alanlarına göre ebatları ve tasarımları değişebilir. Bahçelerde bireysel olarak kullanılan daha kısa olurken şehir merkezi gibi alanlarda daha uzun olabiliyor.

Led Aydınlatma Direği Fiyatları

Led Aydınlatma direği kullanım alanlarına göre farklı modellerde farklı aralıklarda sunulur. Yüksek yol, park bahçe, çim aydınlatma, ledli alüminyum aydınlatma direkleri tercih edilebilecek modeller arasında yer alıyor. Firmalar faklı malzemeler kullanarak Ledli direkler üretmektedir. Bu nedenle firmalara göre fiyatlar değişebilir. Üretimlerinde dayanıklı malzemeler kullanılmakta ve sağlamlığı ile ön planda olmaktadır. Dış mekanlarda güvenli ve rahat kullanımları bulunmakta en yüksek led aydınlatma direği fiyatları yüksek yol aydınlat direklerinde yer almaktadır. Çim aydınlatma için kullanılan modellerde en düşük fiyat aralıklarında sunulan ürün modelleri olmaktadır. Tasarım ve sağlamlıkları ile dış mekan aydınlatmalarında profesyonel kullanımlar ortaya çıkarmaktadırlar. Fiyat belirlerken ürünlerin ebatları, tasarımları ve üretimlerinde kullanılan malzeme seçimi baz alınır.

(https://www.emci.com.tr/aydinlatma-diregi)