Üretim Yürütme Sistemi (MES), işletmelerin üretim operasyonlarının ve üretim çıktılarının maksimum verimlilikte çalışmasını sağlamalarına yardımcı olur. Fabrika katındaki makineleri, iş merkezlerini ve veri akışlarını birbirine bağlayan, izleyen ve kontrol eden bir yazılım sistemidir. MES bunu, üretim yaşam döngüsü boyunca ve siparişten teslimata kadar üretim sürecine dahil olan her ekipman parçasına ilişkin gerçek zamanlı verileri izleyerek ve toplayarak yapar.

Bir MES, işletmelere üretim döngüsü boyunca ürün takibi ve soyağacı, performans, izlenebilirlik, yönetim, devam eden çalışma (WIP) ve diğer tesis faaliyetleri hakkında veriler sağlar. Bu bilgi, karar vericilere operasyonlarını nasıl optimize edeceklerine dair ayrıntılı bilgiler sağlar.

Üretkenliği en iyi şekilde optimize etmek için, üretilen her birimin toplam maliyetini anlamak için programı, maliyeti, kaliteyi ve kullanım sayılarını görebilmeniz gerekir.

Unutmayın, Yalın Dönüşüm Danışmanlığı konusunda uzman UnoPro, Akademik, profesyonel yöneticilik, girişimcilik ve sanayicilik bilgi ve tecrübesine sahip Türkiye’nin tek eğitim ve danışmanlık kurumudur. Kurumsal firmalardan KOBİ ve küçük işletmelere kadar her segmentten üretim firmasındaki üretim yönetimi bilgi ve tecrübesine sahip olan UnoPro, Türkiye’nin ilk yerli ve milli Model Fabrika’sında sanayinin yalın ve dijital dönüşümü için size özel hazırlanmış eğitim müfredatı ile önce yalınlaşmanıza ve daha sonra Endüstri 4.0’a uygun bir şekilde dijitalleşmenize yardımcı olur. Hemen iletişime geçin!