Estetik Özellik

Mattan parlaklığa ve fırçalanmış ve kazınmış dahil çok çeşitli yüzey kaplamalarına sahiptir. Paslanmazlığı benzersiz ve estetik bir malzeme haline getirecek şekilde kabartılabilir veya renklendirilebilir. Genellikle mimarlar tarafından bina kabuğu, iç tasarım ve kentsel mobilya için kullanılır.

Mekanik Özellik

Diğer malzemelerle karşılaştırıldığında paslanmaz çelik, ortam sıcaklıklarında güçlü mekanik özelliklere sahiptir - sonuçta çeliktir! Özellikle süneklik, elastikiyet ve sertliği birleştirerek zor metal şekillendirme modlarında (derin damgalama, düz bükme, ekstrüzyon…) kullanılmasını sağlarken ağır aşınmaya (sürtünme, aşınma, darbe, elastiklik…) karşı direnç sağlar. Boy Bakır Borular     Ayrıca hem düşük hem de yüksek sıcaklıklarda iyi mekanik davranış sunar.

Ateşe Dayanıklılık

Paslanmaz çelik, yapısal uygulamalarda kullanıldığında tüm metalik malzemeler arasında en iyi yangın direncine sahiptir ve kritik sıcaklığı 800 ° C'nin üzerindedir. Paslanmaz çelik, toksik duman emisyonu olmaksızın yangına dayanıklılık açısından A2s1d0 olarak derecelendirilmiştir.

Korozyon direnci

Minimum %10,5 krom içeriğine sahip paslanmaz çelik, İzolasyonlu Bakır Boru    havadaki krom ve nem kombinasyonu ile yüzeyde doğal olarak oluşan pasif bir krom oksit tabakası ile sürekli olarak korunmaktadır. Yüzey çizilirse kendini yeniler. Bu özellik paslanmaz çeliklere korozyon direncini verir.

Temizlenebilirlik

Paslanmaz çelik ürünlerin temizlenmesi kolaydır, normal temizlik ürünleri (deterjanlar, sabun tozları) yeterlidir ve yüzeye zarar vermez.

Paslanmaz çelik, dekorasyon ve pişirme gereçleri gibi sık ve etkili yıkama gerektiren alanlardaki gereksinimleri tam olarak karşılar.

Geri dönüşüm

Paslanmaz çelik mükemmel bir "yeşil malzemedir" ve sonsuz bir şekilde geri dönüştürülebilir. İnşaat sektöründe gerçek iyileşme oranı% 100'e yakındır. Su gibi elementlerle temas ettiğinde çevresel olarak nötr ve inerttir ve bileşimlerini değiştirebilecek bileşikleri sızdırmaz.

Bu nitelikler, paslanmaz çeliği çatılar, cepheler, yağmur suyu geri kazanım sistemleri ve kullanım suyu boruları gibi olumsuz hava koşullarına maruz kalan bina uygulamaları için ideal hale getirir. Paslanmaz çeliğin uzun ömürlülüğü, sürdürülebilir yapı gereksinimlerini karşılar ve etkili seçim, kurulum ve düşük bakım, kullanıcıya rakipsiz hizmet ömrü garanti eder.

Kaynak  LWC Bakır Borular