Şerit testere, ahşapta kavisli kesimler yapmak için en iyi seçenek olarak kabul edilir. Ancak şerit testereler, kavisli kesimlerden çok daha fazlasını yapabilir. Çeşitli teknikleri bilmek, aletin çok yönlülüğünü artıracak ve size ahşap atölyesinde belirli görevleri yerine getirmeniz için daha fazla seçenek sunacaktır.

Elbette şerit testerenin uzmanlığı kavisli kesimler yapmaktır ve şerit testerenizde nasıl hassas kavisler keseceğinizi bilmek, ahşap işleme projelerinizde size önemli ölçüde çok yönlülük sağlar. Kavisleri oluşturmak için uygun bıçakla başlamanız gerekir. İstenen kesim için çok geniş olan bir bıçak, yeterince sıkı bir kesim yapmazken, çok dar olan bir bıçak, siz kavislerde gezinirken çok kolay kırılabilir.

Bir şerit testere bıçağını değiştirebilir ve birkaç dakika içinde uygun şekilde gerebilirsiniz. Belirli bıçak boyutu için uygun gerdirme, sapmayı en aza indirecek ve kırılmayı önlemeye yardımcı olacaktır.

Şerit testere ayrıca çeşitli düz kesimlerde de başarılı olabilir. Testereyle kesmek, ince kaplama şeritlerini kesmek ve hatta kütüklerden kaba kereste kesmek (özel olarak tasarlanmış bir kızak kullanarak) şerit testerenin üstesinden gelebileceği görevlerdir. Bu düz kesimler için doğru bıçağa ve sağlam bir çite ihtiyacınız olacaktır.

Unutmayın, Kar-Tes kurulduğu 1981 yılından bu yana metal kesim ve işleme uygulamalarında sektöre yenilikçi, tecrübeli ve güçlü bakışıyla yön verir; daima Dünyanın en iyi markalarını ve kesici takımlarını beğeninize sunar.