Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte çoğu insan yazlık arayışı içerisine girmeye başladı. Bu yıl en çok rağbet gören Taşucu konak emlak oldu. Tecrübeli çalışanlarıyla aracılık yaparak yazlık ev sahibi olmak isteyenleri hayalleriyle buluşturuyor.

En çok yazlık ev aranan yerlerden biri olan taşucu bu yılın favorisi oldu. Bu bölgede gezilecek zengin yerlerin bulunması yazlık ev arayışı içerisinde olan kişiler için ilk tercihlerden biri oluyor.

Taşucu Gezilecek yerler

Birçok insan taşucu satılık ev arayışında olduğu zaman akıllara gezilecek yerler geliyor. Yazlık satın alınırken en önemli kriterlerden birisi de yazlığın bulunduğu bölgede görmeye ve yaşamaya değer zengin yerlerin bulunmasıdır. Bu konuda oldukça zengin bir yer olan taşucu tercih edilecek ilk bölgelerden birisidir. Mersin gözdesi olan Taşucu bölgesinde gezilecek bazı yerler şöyledir;

  • Göksu Deltası Kuş Cenneti
  • Taşucu Boğsak Koyu
  • Taşucu Atatürk Evi
  • Tokmar Kalesi
  • Akçakıl Koyu
  • Arslan Eyce Amfora Müzesi
  • Aya Tekla Yeraltı Kilisesi
  • Tisan Adası

Bu yerler Taşucuna giden her insanın mutlaka gördüğü yerlerdir. Bu bölgeler sadece bir kere değil defalarca görmeye değer. Taşucu bölgesini yaşanabilir yapan yerler oldukça fazladır ve çoğu yazlık bölgelere göre bir adım öndedir.

Taşucu Genel Bakış

Taşucu, Mersin'in batısındaki Silifke ilçesinde, Akdeniz kıyı şeridi boyunca uzanan bir bloktur. Yapılan araştırmalarda Taşucu'nun en eski yerleşiminin MÖ 7. yüzyılda bölgeye gelen Rumlara ait olduğu belirlendi. Bu dönemde Holmi olarak bilinen Taşucu, coğrafi konumu nedeniyle korsanların saldırısına uğramış ve MÖ 4. yüzyıldan itibaren bir çöküş dönemine girmiştir.

Taşucu Güvenilir Emlak

Taşucu bölgesinde yazlık ev almaya karar verdiğinizde yapmanız gereken bölgenin en iyi emlakçısı Konak Emlak ile görüşmektir. Geniş aileler için veya çekirdek aileler için bir çok yazlık ev seçeneği mevcuttur. İstediğiniz manzarayı ve bölgeyi belirterek yazlıkları gezebilirsiniz.

Taşucu Yazlık Ev Almak

Evi beğendiğinizde tüm avantaj ve dezavantajları bir araya getirmelisiniz. Yatırımcılara yönelik alanların yanı sıra ulaşım, eğitim, sağlık, alışveriş ve diğer merkezlere yakınlık gibi faktörler gayrimenkulün değerini artırıyorsa bu gerçekten iyiye işaret. Taşucu bu alanda değerini koruyor ve taşucu satılık yazlık evler rağbet görmeye devam ediyor.