Günümüzde moda denilince şıklık her zaman önemli ancak rahatlık özellikle kadınların es geçmediği bir konu olduğu için kesinlikle etkili oluyor. Kıyafet seçimi yaparken mutlaka rahatlığı da göz önünde bulunduruyoruz. Neredeyse her kadının giysi dolabında birden fazla yer almakta olan tayt, doğru kombinlendiğinde kişinin vücut kusurlarını ortadan kaldırmaktadır. Tayt ne kadar kolay görünse de aslında zor kombinlenen bir hal alabilir.

Vücut proporsiyonuna uygun olmayan tayt kombinleri yaptığımızda olduğumuzdan daha kilolu, bacak boyumuz kısa görünebilir, kendimizi rahatsız hissedebiliriz. Sade ve rahat olmasından dolayı modasının daha uzun yıllar geçmeyeceği de düşünülmektedir. Dört mevsim giyilebildiği için çok pratiktir. Üzerine seçtiğimiz parçalarla istediğimiz her yerde, her mevsime uygun tayt kombini yapabilmek kadınlara çok daha kolay gelmektedir. İster düz ister desenli, istenirse de daha farklı çeşitlerde tayt seçimi yapılsın, kombinin dikkatli yapılması önemlidir. Vücut hatlarını belli etmeyen tayt modelleri hayatımızda daha uzu süre yer alacak dersek yanlış olmaz. Üzerine giyeceğiniz ceket, bluz ya da gömlek taytla uyumlu olursa şık bir görüntüye kavuşulur. Özellikle sportif görünüm ortaya koymak isteyenler için spor ceketler idealdir. Özellikle sonbahar ve kış ayları için deri ceket, tunik seçimi doğru bir görüntü oluşturmanın püf noktası olabilir. Desenli bir tayt seçimi yaptıysanız, üzerine sade bir parça tercihi göz yormamayı sağlar.

Ayakkabı seçimi de bu konuda önemli bir noktadır. Gideceğiniz yere göre ayakkabıyı da seçerek tayt kombini yapılmış olur. Elbette tayt kombininin doğru olmasının en önemli püf noktası doğru tayt seçimi denilebilir. Özellikle kalça ve bacak bölgesindeki fazlalıklarından yakınıyorsa toparlayıcı ve sıkılaştırıcı tayt modelleri tercih edilebilir.Fazlalıkları kapatmak adına üzerine uzun parçalar çok daha uygundur. Desenli taytlar her zaman daha geniş gözükmeye sebep olacaktır. Buna göre desenli tayt seçerken göz önünde bulundurulması gereken noktadır. Kalın bacaklara sahip olanlar için desenli taytlar yerine düz taytlar daha uygundur. Bunun tam tersi çok ince bacaklı olanlar ise kadife taytları tercih edebilirler. İddialı bir kombin yapmak isteyenler içinse yırtık, transparan, deri taytlar daha uygun olacaktır. Burada iddiayı genelde tayta bırakmak daha iyi bir kombin olacaktır. Her taytın yeri farklı olacağı için gideceğiniz yere göre seçim yapmanız daha doğrudur.