Kullandığımız araçlar bazı durumlarda yedek parçalara gereksinim duyarlar. Bu durumlar arasında kaza yapma, kullanımdan dolayı aşınma, kırılma, parçalanma gibi durumlar yer alır. Tofaş yedek parça ihtiyacı duyulduğunda genel olarak ikinci el yedek parça ya da yan sanayi tercih edilir.

Çünkü Tofaş marka yedek parçaların artık orijinal yedek parçası bulunmaz ve yeni model Tofaşlar artık üretilmemektedir. Bu açıdan orijinal yedek parçalara ihtiyaç duyulmaz. Yedek parçaların tespiti için bu konuda usta kişilerden yardım alınması gerekir. Sanayi ya da organize sanayi bölgelerinde bu işleri yapan yerlere aracı göstermek ve akabinde yedek parça temin edilmelidir.

Toyota Orijinal Yedek Parça Kullanmak

Araçlarda hangi tarz yedek parça kullanılması gerektiği biraz da aracın yeni olup olmaması ile alakalıdır. Bazı durumlarda da yedek parçaların maliyetleri göz önünde bulundurularak tercih yapılır. Toyota yedek parça ihtiyacı oluştuğunda eğer aracınız yeni ise mutlaka Toyota yetkili servislerinden yardım almak gerekir.

Yetkili olmayan bir servise götürdüğünüzde ve araca işlem yapıldığında araç garanti kapsamından çıkacaktır. Bu da ileride oluşabilecek sıkıntılar karşısında firmanın garantili işlem yapamayacağı anlamını gelir. Aracın garantisi devam ediyor ise mutlaka yetkili servisinde işlem yaptırılır. Öte yandan uzman kişiler orijinal yedek parçaların tercih edilmesini tavsiye etmektedirler.

Tofaş ve Toyota Yedek Parça Seçerken Dikkat Edilecek Hususlar

Aracın yedek parça ihtiyacı oluştuğunda mantıklı bir karar vermek için bu konuda uzman ustalardan görüş almak gerekir. Orijinal yedek parça kullanılması gereken önemli bir parça ise mutlaka orijinal yedek parça kullanılmalıdır. Ancak maliyetleri açısından bazı durumlarda yan sanayi yedek parça tercih edilebilir. Yan sanayi yedek parça Türkiye’de üretildiğinden dolayı ulaşması kolay ve maliyeti de oldukça düşüktür.

Her türlü marka ve modele ait yan sanayi yedek parçalar ülkemizde halihazırda bulunur. Bu açıdan da daha çok yan sanayi tercih edilir. Bir diğer alternatif ise ikinci el çıkma yedek parçalardır. Bu parçalar sanayi bölgesinde bulunur ve orijinaldir. Kullanılmış olmasından dolayı maliyetleri de düşüktür. Bu alternatif de değerlendirilebilir. Tofaş ya da Toyota aracınız var ise ve yedek parçaya ihtiyacınız varsa https://www.sanayiden.com/tofas sitesine ulaşarak uygun fiyatlar ile satın alabilirsiniz.