Türkiye T1 Global MMA Dövüş Ligine Özper Özorun Damgası!

13-14 kasım tarihlerinde düzenlenen Türkiye T1 Global Dövüş Ligi’nin 3. Sezonunda diğer iki sezonun şampiyonu olan Kıbrıslı dövüş sanatları ustası Özper Özorun 86 KG kategorisinde 3 kez submission ( pes ettirme ) 1 kez ise hakem kararı ile üstün performans sergileyerek KKTC MMA sporunun tanıtılmasında önemli bir rol oynadı. Ankara’da Octagon’u rakiplerine dar eden Özorun Kıbrıslıları gururlandırdı. KKTC MMA tarihinin öncü isimlerinden olan Özper Özorun Türkiye Şampiyonası performansı ile büyük beğeni topladı. Ankara’da Türkiyenin MMA Efsaneleri arasında yüzlerce seyirci önünde rakiplerini deviren Özper Özorun KKTC Tarihine adını altın harflerle yazarken Türkiye Tarihinede geçen Kıbrıslı bir sporcu oldu. 2021 sezonu içerisinde Combat Jiu Jitsu Dünya Şampiyonası tecrübesini eden Özper Özorun bu sefer 2. Kez Türkiye Şampiyonu oldu.

KKTC MMA Tarihindeki Rekorları Kırdı ! Rekorlar Özorun’da!

Turnuva öncesi ve sonrası yaptığı açıklamalar ve röportajlarda başarılarını Kıbrıslı Çocukların dünyada bişeyler başarabileceğini göstermek için kazandığını söyleyen Özorun çocukların bu yolda ilerlemesini sağlamak için yolu açtı. Özorun çıktığı 4 MMA Müsabakasında 5 Adet Takedown yaparak KKTC Rekorunu kırdı. Çıktığı 4 MMA müsabakasında 3 adet submission yapan Özper Özorun en fazla pes ettirmeye sahip sporcu ünvanınıda elinde bulunduruyor. Omorfonun Boğası lakabı ile ünlenen Özper Özorun’un önünde kimse duramıyor. Herkesi devirerek geçen Özper Özorun Türkiye’nin korkulan dövüşçüleri arasında yer alıyor. Kıbrıs spor tarihinin en fazla MMA Maçı kazanan sporcusu ünvanını da elinde bulunduruyor.

KKTC MMA Sporu’nun geleceği olarak görülüyor !

Özper Özorun sergilediği üstün başarı ile KKTC’de MMA severlerin ilgisini çekmiş görünüyor. 2 günde 3 kişi ile dövüşen Özorun’un Kıbrıs Spor Tarihine attığı imzadan sonra Kıbrıs Halkı’nın büyük ilgisi sonucunda beklentiler oluşmaya başladı. KKTC MMA severleri şuanda Özper Özorun’un Avrupada profesyonel maçlara çıkmasını istiyor. Kıbrıslı spor severler “ acaba Özper Özorun’u UFC’de görebilir miyiz? “ sorularını sormaya başladı bile. Rusya , Bulgaristan gibi ülkelerde güreş şampiyonlukları bulunan Kıbrıslı Sporcu Özper’i gelecekte neler bekliyor göreceğiz. Ancak KKTC’de Milli sporculara maddi destek sağlanmaması önlerinde bir engel gibi görünüyor.

https://www.instagram.com/ozperozorun

www.ozperozorun.com