Video Wall Sistemi Nedir?

Belirli sayıda ekranın birleştirilmesi ile elde edilen çoklu ekran sistemlerine video Wall adı veriliyor. İsmini büyük bir duvar gibi olmasından ve video benzeri görüntüleri sunmasından alıyor. Genel olarak sistemlerde kullanılan ekranlar LCD veya LED ekranlar olur.

Ekranların yan yana ve alt alta birleştirilmesi ile oluşturulabileceği gibi farklı tasarımlar da yapılabilir. Çoklu ekran sistemlerinin model bakımından farklı seçenekleri vardır. Kullanım alanına göre uygun model tercih edilebilir ve hem kaliteli hem de verimli bir şekilde kullanılabilir.

Oluşturulan ekranda hem tek bir görüntü bütün halinde sunulabilir hem de panelde kullanılan her ekranın farklı görüntüleri oynatması sağlanabilir. Aynı zamanda içerik kontrolü uzaktan kolay bir şekilde yapılabilir ve ekrandaki içerikler saniyeler içerisinde değiştirilebilir.

Video Wall Sisteminin Avantajları

Video Wall olarak adlandırılan ürünlerin sunduğu çözümler işletmeler için son derece faydalıdır. Bu çözümler sayesinde hem daha etkili bir şekilde reklam çalışmaları düzenlemek hem de markayı ön plana çıkarmak mümkün oluyor. Çoklu ekranlarda pek çok özellik mevcuttur. Bu özelliklerden bir tanesi de yüksek çözünürlük ve görüntü kalitesi sunmasıdır.

Aynı zamanda son derece dayanıklıdır ve uzun bir kullanım ömrüne sahiptir. Görsel ögeler ile vermek istediğiniz mesajların insanlara daha iyi bir şekilde aktarılmasını sağlar. Aynı zamanda reklam çalışmalarında daha etkili bir şekilde hareket etmek mümkün oluyor. Şekil olarak standart şekillerin yanı sıra özgün tasarımlar ile de oluşturulabilir. Bu sayede de kullanım alanlarında estetik ve ilgi çekici bir görüntü meydana getirir.

Videowall Sistem Fiyatları

Birden fazla ekranın birleştirilmesi ile elde edilen sistemlerin fiyatları değişkenlik gösterir. Öncelikle bu sistemde kaç adet ekran kullanıldığı videowall fiyatlarına etki eden önemli bir unsurdur. Aynı zamanda kullanılan ekranların türü de önemli bir etkendir.

 Başka bir etken olarak ise çoklu ekran sisteminin modelinin ne olduğu örnek gösterilebilir. Kullanım alanına uygun olan modeli seçerek farklı fiyat seçenekleri ile sahip olabilirsiniz. Çoklu ekran sistemleri gerek uzun kullanım ömrüne sahip olması gerekse kaliteli görüntüler sunması ile ön plana çıkar.