Rakip tanımayan Filenin Sultanları emin adımlarla yarı finale doğru ilerliyor.

Filenin Sultanları, Türkiye'ye bir zafer daha yaşattı. Avrupa Şampiyonasında Türkiye, Çekya’yı 3-1 yenerek Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda çeyrek finalist oldu. Grubundan 5’te 5 yaparak çıkan Filenin Sultanları, son 16 turu mücadelesini Bulgaristan’ın Plovdiv kentinde oynadı.

Çekya’yı 3-1 yenen Kadın Voleybol Milli Takımı çeyrek finale yükseldi. Komşu’daki Türk taraftarların da desteğini arkasına alan Milli Takımımız maça hızlı bir giriş yaptı. Türkiye ilk seti rahat bir oyunla 25-13 kazandı. Daha sonraki sette duraklama dönemine girdi. ı. 1xbetm.info Filenin Sultanları 2. sette duraklayıp çabuk toparlandı

İkinci sete kötü başlayan ve bir türlü toparlanamayan voleybolcularımız 24-17 geriye düştükten sonra 5 set sayısı karşılayıp skoru 24-22’ye getirse de 25-22 ile Çekler durumu 1-1 yaptı.

Herkes elinden gelenin fazlasını yaptı fakat son sete Eda Erdem Dündar damgasını vurdu.

Üçüncü sette Tuğba Şenoğlu, Zehra Güneş, Hande Baladın ve Ebrar Karakurt gibi isimlerle yeniden oyuna ağırlık koyan Türkiye 25-14 ile maçta 2-1 öne geçti. Son seti de başta kaptan Eda Erdem Dündar’ın etkili oyunuyla 25-13 kazanan Filenin Sultanları karşılaşmadan 3-1 galip ayrıldı.

A Milli Takım'da Hande Baladın 19 sayı, Tuğba Şenoğlu 16, Ebrar Karakurt ise 15 sayı ile oynadı. Canlarını dişlerine takıp mücadele eden Milli sporcularımız rakiplerini mağlup ederek çeyrek finale yükselme hakkı elde etti.