Hipertansiyon olarak da bilinen yüksek tansiyon, birçok insanı etkileyen ve tedavi edilmediği takdirde ciddi sağlık riski oluşturan bir durumdur. Kan basıncı iki şekilde ölçülür. Birincisi, kalbin vücuda kan pompalama kuvveti, ikincisi ise kan damarlarındaki kan akışının direncidir. Yüksek tansiyon, böbrek hastalığı, kalp yetmezliği, felç ve kalp krizi gibi bir dizi sağlık sorununa yol açabilir.

Kanınızdaki sodyum ve potasyum tansiyon seviyesini düzenler (Sodyum kan basıncını yükseltebilir ve Potasyum ise düşürmeye yardımcı olabilir)

Hacamat uygulaması, taze hafif kanın daha özgürce dolaşabilmesi için kalın ve durgun kanı dışarı çekmeye çalışır. Atık kanlar dışarı çekildikçe, taze kanlar daha rahat dolaşım alanı bulur. Özellikle deri altında biriken atıl kanlar zamanla tıkanıklıklara sebep olurlar. Bu durum kan dolaşımını olumsuz etkiler. Kan dolaşımı rahat olmadığı zaman vücudun ve dolaşım sisteminin dengesi bozulmaya başlar. Arkasından bir dizi sorunlar baş göstermeye başlar. Bu sorunların başında yüksek tansiyon gelir.

Araştırmalar, yüksek tuz alımının kan basıncı seviyenizi yükseltme etkisine sahip olduğunu göstermiştir. Aynı zamanda potasyumun hipertansiyona ters tepki verdiği bilinmektedir. Başka bir deyişle, potasyum kan basıncınızı düşürmeye yardımcı olabilir. Hücrelerinizin normal işleyişini, sıvı miktarını ve ayrıca vücudunuzdaki elektrolit ve asit seviyelerini potasyum kontrol eder. Aldığınız hacamat seansları kanınızdaki sodyum ve potasyum miktarını düzenleyebilir. Seviyeler optimum miktarlara sabitlendiğinde, hipertansiyon seviyeleriniz iyileşir. Ayrıca felç geçirme ihtimalinizi de azaltabilirsiniz.

Hacamat uygulaması yaptırarak toplam kolesterolü düşürebilir, LDL ve HDL oranlarını iyileştirebilirsiniz. Tedavi, HDL seviyelerini veya iyi kolesterolü yükseltir ve LDL ve trigliseritleri düşürür. Ayrıca lipid profilinizin de geliştiğini görebilirisniz.

Hacamat uygulaması yaptırmayı düşünürseniz mutlaka hacamat takvimini göz önünde bulundurun. Hacamat takvimi size hangi günlerde hacamat yapmanız gerektiğini gösterecektir. Zamanında uygun şekilde yapılan bir hacamat çok fayda sağlayacaktır.

Hacamat gününüzü belirledikten sonra, sertifikalı hacamat uzmanı bulmanız gerekecektir. Sertifikası olmayan kişilere hacamat yaptırmanız doğru olmaz. Bu nedenle bölgenizde veya çevre illerde, sertifikalı, tecrübeli hacamat uzmanları ile irtibata geçiniz.

Kahramanmaraş’ta hacamat hakkında detaylı bilgi aldığımız Dr. Cuma SABUN, kendi kliniklerinde hijyene çok dikkat ettiklerini, bu nedenle de hacamat uygulamasına gelenler tarafından takdir edildiklerini ifade etmişti. Dr. Cum SABUN, hacamat ile bir çok yüksek tansiyon hastasının tamamen iyileştiğini belirtti. Doğru ellerde yapılan hacamatın daha birçok hastalıkta başarı ile uygulandığını vurguladı.