Askerlik yol parası, mayıs celbinin açıklanmasıyla birlikte askerlik yerlerini öğrenen kişiler tarafından araştırılıyor. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yayımlanan er sınıflandırma sonuçlarının ardından, askerlik yol parasının nasıl alınacağı ve ne kadar olduğu merak ediliyor.

Mayıs ayı askerlik yerlerinin açıklanmasıyla birlikte, askerlik yol parasının ne zaman ve nasıl alınacağı merak ediliyor.

Mayıs ayında askere sevk edilecek olanların, askerlik yol parası, sevk evrakı alındıktan sonraki 3 iş günü içinde PTT'ye yatırılır. Herhangi bir PTT şubesine, kimlik belgesi ile "Asal Ödemeler" beyanı verilerek askerlik yol parası alınabilir.

Askerlik yol parası nüfusa kayıtlı olunan ile ve teslim olunacak birliğin bulunduğu ilin merkezine göre değişmektedir.

22 Temmuz 2020 tarihinden sonra askere sevk edilen yükümlülerin yol masrafı; Askeralma Yönetmeliği'nin 102'nci maddesi gereğince Karayolları Genel Müdürlüğü'nün genel ağında yayımlanan iller arası mesafe cetveli ve il /ilçe arası mesafe cetvelinde belirtilen mesafeler baz alınarak hesaplanmaktadır.

Buna göre; nüfusa kayıtlı olduğunuz yerin bulunduğu il/ilçe merkezinden, sevk edildiğiniz yerin bulunduğu il/ilçe merkezine kadar olan mesafenin;

400 kilometreye kadar olan mesafeler için gidilecek mesafenin 1,6 katının,

400 ile 799 kilometre için gidilecek mesafenin 1,4 katının,

800 ile 1200 kilometre için gidilecek mesafenin 1,2 katının,

1201 kilometre ve daha fazla olan mesafeler için gidilecek mesafenin,

Güncel memur maaş katsayısı ile çarpılması ile bulunan tutar yol ücreti olarak belirlenir. Ayrıca, iaşe bedeli de yol ücreti ile birlikte ödenir.