Altın, dört günlük yükselişin ardından yatırımcıların diğer finansal piyasalardaki risk iştahını ve sıkılaşan para politikasını fiyatlandırmasıyla yatay seyretti.

İlk işlemlerde altının onsu 1.849-1.857 dolar arasında işlem gördü.

Yurt içinde ise dolar/TL'deki yükseliş gram altın fiyatlarını 950 liranın üzerine taşıdı. Dün 950 liranın üzerine çıkan gram altın bugün 965 liraya kadar tırmandı. 

Çeyrek altın 1.579 lira, Cumhuriyet altını da 6.498 liradan satılıyor.

Yükseliş eğilimini üst üste 5'inci işlem gününe taşıyan altının ons fiyatı, şu dakikalarda önceki kapanışına göre yüzde 0,2 artışla 1.860 dolardan işlem görüyor.

Analistler, küresel çapta enflasyonist baskıların devamına işaret eden gelişmeler ve resesyon kaygılarının yatırımcıları temkinli olmaya ittiğini belirterek, güvenli limanlara olan talebin arttığını kaydetti.

ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin açıklamaları da piyasaların odağında kalmaya devam ederken, dün Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic gelecek iki ay içinde beklenen yarım puanlık faiz artışlarının ardından enflasyon ve ekonomi üzerindeki etkiyi değerlendirmek için faiz artırımına eylülde ara vermenin mantıklı olabileceğini söyledi.

Bugün, devam eden Davos Zirvesi'nden gelecek haber akışının yanı sıra Fed Başkanı Jerome Powell ve Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde'ın açıklamalarının piyasaların odağında olacağını aktaran analistler, veri gündeminde ise dünya genelinde açıklanacak Satınalma Yöneticileri Endeksi'nin (PMI) öne çıktığını ifade etti.