Bir Rottweiler'i uygun bir yemle nasil besleyecegini bilmek için, onun büyüklügünü, yasini ve cinsin kendine has özelliklerini dikkate almalisiniz. Rottweiler, beslenme ihtiyaçlarini karsilayan, asiri kilolu olmaya egilimli olduklari için her zaman yag miktarina dikkat eden üst düzey bir mamaya ihtiyaç duyan büyük, güçlü ve kasli bir köpektir.
Bir Rottweiler köpeginiz varsa, ona büyük cins köpek yavrulari için özel bir yem sunmalisiniz. Öte yandan, köpeginiz zaten bir yetiskin ise, ideal kiloda kalmasi ve genel görünümünün saglikli olmasi için yasina uygun yem vermelisiniz. Yasli bir köpegin ihtiyaçlari ve enerjisi genç bir köpeginkilerle ayni olmadigi için, Rottweiler'iniz yaslanip üst asamaya geçtiginde yemini degistirmek de iyi bir fikirdir.
Evde Aksaray Satilik Rottweiler Bakmanin Faydalari
* Kan Basincini Düsürür
Aksaray satilik rottweiler köpekleri birçok türde köpekler, orta derecede hipertansiyonu olan yasli yetiskinlere yardim eden terapi köpekleri olarak kullanilmaktadir. 2013 yilinda Maryland Üniversitesi tarafindan yürütülen bir arastirma, tüylerin yalnizca varliginin bu insanlarin daha iyi kardiyovasküler sagliga sahip olmalarina katkida bulundugunu gösteriyor.
* Stresi Azaltir
Aksaray satilik Rottweiler is yerinde yorucu bir günün ardindan, omuzlarinizda birçok yük ile eve geldiginizde sizi heyecanla selamladiginda tüm bu agirliklari düsürür. Virginia Commonwealth Üniversitesi'nden yapilan bir arastirmaya göre bu, evcil hayvanlariyla etkilesime giren kisilerin strese tepki olarak salinan bir hormon olan kortizol seviyesindeki azalma oldugunu açiklaniyor.
* Duygulari Ifade Etmeye Yardimci Olur
Aksaray satilik Rottweiler ile konusmaniz nadir olsa da onlara nasil hissettiginizi söylemek bir yana tüm sirlarimizi da onlarla paylasabilirsiniz. Bu da kendimizi insanlarin önünde söylemekten korktugumuz her seyden kurtarmamizi sagliyor.
 
* Yalnizlik ve Depresyonla Savasir
Aksaray satilik Rottweiler, hayatinizin en gri sabahlarinda uyanmaniz için bir sebep olabilir. Kuyruklarini çirpmalari sizin de neselenmeniz ve tipki onlar gibi satılık rottweiler hayattaki en basit seylerden keyif almaniz için bir isaret olacaktir. Ona en çok ihtiyacin oldugunda seni dinleyecek ve bakislariyla sana devam etmen için gereken gücü verecek.
 
* Egzersiz Uygulamasini Tesvik Eder
Kanada'daki Victoria Üniversitesi'ndeki arastirmacilar tarafindan 2006'da yapilan bir arastirmaya göre köpegi olan insanlar haftada ortalama 300 dakika, köpegi olmayanlar ise 168 dakika yürüyor. Bu da köpeklerin fiziksel aktivitemizi arttirdigini gösteriyor.  Köpeginiz enerjiyi serbest birakir ve sagliginizi iyilestirirsiniz.
 
* Güvenlik ve Özgüven Saglar
Aksaray satilik Rottweiler köpeklerinin gözünde var olabilecek en iyi insan sizsiniz. Olmaya da bilirsiniz, ama köpek kisiyi çok daha kendine güvenen bir insana dönüstürür. Ve eger bir seyde hata yaparsan köpek dostun hiçbir sey yapmaz, tüyleri seni asla yargilamaz.
 
* Çocuklarin Bilissel ve Duygusal Gelisimine Yardimci Olur
Tüylü bir köpek sevgi, saygi ve sabir gibi en küçük pozitif degerleri üretir. Ayrica hafizamizi ve ögrenmemizi güçlendirirler. Otizmli ve dikkat eksikligi olan, satılık yavru rottweiler  köpeklere bakmakla motive olan ve yeni arkadaslarina sahip olmanin getirdigi sorumluluga odaklanmayi basaran çocuklara çok yardimci oluyorlar.
 
* Solunum Yolu Hastaliklari Riskini Azaltir
Finlandiya Üniversitesi, köpeklerin bebeklere erken maruz kalmasinin solunum sorunlari, alerjiler ve kulak enfeksiyonlariyla mücadeleye yardimci oldugunu buldu çünkü tüylü hayvanlarla yasamak bagisiklik sisteminin güçlenmesini sagliyor. Bu yüzden köpekler en iyi arkadasimiz olmasinin yani sira savunmamizi da güçlendiriyor.
 
* Kanseri Tespit Eder
Güçlü burnu sayesinde köpekler deri, mesane, akciger, meme, yumurtalik ve kolon kanserini koklayabilir. Bugün, bu hastaligin idrar örnekleri yoluyla tanimlanmasina adanmis Tibbi Tespit Köpekleri olarak bilinen bir organizasyon mevcuttur.
 
* Sosyal Entegrasyonda Is birligi Yaparlar
Parkta yürüyüsler, yeni arkadaslarla tanismak için en iyi durumlardan biridir. Köpeginiz, herkes ona hayranken çayirda kosar ve disaridaki diger insanlar size yaklasip köpeginizin adini sorarlar ve sizinle sohbet etmeye baslarlar. Bir Rottweiler köpegin bunca faydasi onu satin almak iyi bir nedendir.