Arabesk müzik, çeşitli müzik türlerinin birleşmesi sonucunda ortaya çıkmış özgün bir müzik türüdür. Arabesk müziğin içerisinde Türk Halk Müziği, Arap Müziği, İleri Teknoloji Elektronik Müzik ve son olarak Klasik Türk Müziği içermektedir. Türk Müziğine Arabesk müziği kazandıran kişi Orhan Gencebay’dır. Orhan Gencebay, geniş kitlelere “Bir Teselli Ver” isimli eseri ile ulaşmıştır. Arabesk müzik, o dönem zaten halk çeşitli müzik yasaklarıyla sınandığından halkın boşluklarını doldurmuş ve kısa süre içerisinde kabullenilmiştir. Kabulleniş gerçekleşse de arabesk müzik, uzun yıllar boyunca varoş ve minibüs müziği olarak tanımlanmıştır. Arabesk Müziği piyasaya kazandıran Orhan Gencebay’dan sonra Ferdi Tayfur, Müslüm Gürses ve İbrahim Tatlıses gibi isimler de yavaş yavaş piyasaya çıkmaya başlamıştır. Kadın sanatçılardan döneme damga vuranları unutmamak gerekir Bergen,  Kibariye önemli eserlere imza atmış sanatçılarımızdır. Arabesk denildiğinde ilk akla gelen Baba lakaplı Müslüm Gürses mp3 indir zirvedeki yerini hiç kaybetmemiştir.

1990’lı yıllarda arabesk şarkıların kralı haline gelen Müslüm Gürses, kısa süre içerisinde bir ikon haline gelerek “Müslüm Baba” olarak tanınmaya başlamıştır. Kendine has yorumlarıyla arabeskin en önemli isimlerinden biri olan Müslüm Gürses, 2013 yılında ölmeden önce çeşitli pop ve rock müzik albümleri de çıkarmıştır.

Orhan Gencebay, 1974 yılında çıkardığı “Bana Gerçekleri Söyle” isimli ilk 45’lik parça ile adını duyurmaya başlamıştır. 1975 yılında Elenor Plak firmasına transfer olan Orhan Gencebay, önce “Bırak Şu Gurbeti” ardından da “Çeşme” isimli şarkısı ile sahip olduğu üne kavuşmuştur. “Çeşme” şarkısından sonra Orhan Gencebay’a çeşitli sinema teklifleri de gelmiştir ve bu sayede sinema kariyeri de başlamıştır.

1 mayıs 1987 tarihinde kendi plak şirketi olan Tatlıses Müzik’i kuran İbrahim Tatlıses, 1989 yılının yılbaşı günü TRT’ye çıkarak “Beyaz Gül Kırmızı Gül” şarkısını seslendirmiş ve televizyon dünyasına resmen adım atmıştır. İbrahim Tatlıses Mp3 indir tüm arşivi linktedir.

Mp3 indir