NASA, eylül ayında başarısız olan Artemis I görevi için tekrar sahnede. Ay görevi için önemli bir yere sahip olan Artemis I uçuşu nihayet gerçekleşti.

Florida’daki Kennedy Uzay Merkezi’ndeki fırlatma rampasındaki Orion uzay aracı, Ay görevinin ilk adımını tamamladı. 97 metre yüksekliğindeki SLS roketi ile uzaya gönderilen Orion, 3 aşamadan oluşacak Artemis görevlerini üstleniyor.

Yetkililer, Artemis I görevinin keşif amacı taşıdığı için mürettebatsız olduğunu vurguladı. Test görevi başarılı olursa NASA, Artemis II görevi için aynı uçuş yoluna astronot gönderecek. Ardından, muhtemelen 2025’te Artemis III, elli yıl içinde ilk insanlı ay inişinde ay yüzeyine ilk kadını ve ilk renkli insanı yerleştirmeye çalışacak.

NASA ile ortak çalışma yürüten Northrop Grumman’da sevk sistemleri başkan yardımcısı olan Wendy Williams, “Sürekli ürün iyileştirmeleri, NASA’nın Artemis programı için SLS’yi kullanma konusundaki uzun vadeli misyonunu gerçekleştirmesine yardımcı oluyor. Yeni nesil sistemlerde erken öğrenme fırsatı, 2031 yılına kadar SLS roketinin daha büyük yük taleplerini karşılamasına olanak tanıyacak. Bu da gelişmiş bir güçlendirici (Booster) üretmemize yardımcı olacak.”