Bilgisayarı virüsten korumanın 4 yolu

Bilgisayarlarda güvenlik programları ve işletim sistemleri güvenlik özellikleri ile ne kadar geliştirilirse geliştirilsin, kullanıcıların bilgisayar kullanımı sırasında güvenliğe dikkat etmesi gerekir. Güvenlik özellikleri arttıkça farklı yollar geliştiren saldırganlar, böylece virüslerin bilgisayara bulaşmasını sağlayabilir. Bilgisayarı virüsten korunmanın 4 yolu ile temel düzeyde bilgisayar korumanızı sağlayabilirsiniz. Böylece bilgisayarınıza bulaşabilecek pek çok virüsü önleyerek daha temiz ve güvenli bir bilgisayar kullanabilirsiniz.

Bilgisayarı virüsten korumanın 4 yolu

Virüs programı

Bilgisayarı virüsten koruma noktasında en önemli yardımcılardan birisi virüs programıdır. Düzenli taramalar, yapılan indirmeler, giriş yapılan bağlantılar ve uygulamalar virüs programları tarafından anlık olarak tarandığı için kullanıcılar farkında olmadığı pek çok tehlikeyi programlar aracılığı ile öğrenebilmektedir. Bir an dalgınlık ile yapılabilecek hataların önüne geçilmesi ve zarar verebilecek pek çok içerikten uzak durulması virüs programları ile sağlanabilir.

Sistem ve uygulama güncellemeleri

İşletim sistemleri belirli aralıklar ile güncellenir. Performans ve güvenlik iyileştirmelerinin de yer aldığı güncellemeler, pek çok tehdide karşı bilgisayarın daha korumalı hale gelmesini sağlar. Kullanılan işletim sistemi hangisi olursa olsun mutlaka düzenli bir güncelleme programı oluşturulmalıdır. Windows işletim sistemlerinde otomatik güncelleme seçeneklerini açık hale getirerek bu durumu daha basitleştirebilirsiniz. Ayrıca tüm işletim sistemlerinde olduğu gibi başta virüs programı olmak üzere program ve kullanılan diğer uygulamaların da güncellenmesi, pek çok güvenlik riskinin ortadan kalkmasını sağlar.

Warez içerikler

Çoğu kullanıcı başta işletim sistemi olmak üzere pek çok ücretli uygulamalarda warez olarak adlandırılan seçenekleri tercih eder. Ücretsiz bir şekilde elde edilebilecek olan bu içerikler, pek çok zararlı yazılımı bilgisayara bulaştırmaktadır. Bu nedenle orijinal program ve işletim sistemi kullanmak ve ücretli programların kullanılamadığı durumlarda ücretsiz en iyi alternatiflere yönelmek güvenli bir bilgisayar için önemli detaylardan birisidir.

İnternet kullanımı

Virüs konusunda en önemli kaynaklardan birisi internettir. Mail programları ya da tarayıcıları üzerinden erişim sağlanan internet sitelerinde, istenilmeden ve farkında olmadan zararlı yazılımlar ile karşılaşılabilir. Bu tür durumlar bilgisayar güvenliğini etkileyerek virüslerin bilgisayara girmesine de neden olabilir.

Bu içerik teknoloji haberleri tarafından hazırlanmıştır.