Bodrum ülkemizin en popüler tatil noktalarından biri elbette ki. Buraya giden birçok yerli turist de tabii ki tekne turu yapmayı tercih ediyor burada. Hatta Mersin’den de her yaz Bodrum’a giden birçok tatilci var. Eğer siz de Bodrum’a gidecekseniz ve bir tekne turu düşünüyorsanız bu yazıyı mutlaka okuyun. Bodrum tekne turu tavsiye yazımız başlıyor.

Bodrum Tekne Turu Kapsamındaki Koylar

Aslında Bodrum’da farklı rotalara giden birden fazla tur mevcut ama biz en popüler olanı hakkında bilgiler vereceğiz sizlere. Bodrum tekne turları öncelikle sabah saat 10 buçuk ile 11 arasında başlıyor ve akşam üzeri 5 civarı sona eriyor. Tur rotasında genelde 4 ya da 5 durak oluyor.

Bodrum Tekne Turu Programındaki Yerlerin Bilgisi

Bodrum tekne turu, misafirlerini Bodrum’un en şahane koylarına götürüyor. Oldukça kaliteli ve eğlenceli zaman geçirmelerine yardım ediyor. Sabah saatlerinde klimalı vasıtalar ile otellerinden ya da konakladıkları yerden alınan misafirlerimiz Bodrum ya da Gümbet Limanına transfer aracı ile getiriliyorlar. Burada tekne personeli tarafından güler yüzle karşılanıyorlar ve tekneye giriş işlemleri yapılıyor. İstedikleri bir alana geçiyorlar ve sonrasında tüm misafirler geldiğinde teknemiz 10:30’da Bodrum’un eşsiz sularına açılıyor.

Akvaryum Koyu

Tekne turunda ilk mola verilecek yer Bodrum’un meşhur Akvaryum Koyu’dur. Akvaryum Koyu doğal bir akvaryum gibidir ve isminin hakkını sonuna kadar veriyor. Görünce ne demek istediğimizi anlayacaksınız.. Temiz ve mavinin her tonunu görebileceğiniz sularında yüzmek unutulmayacak deneyimlerinizden biri olacak kesinlikle. Yüzme ile arası olmayanlar teknede kalıp soğuk ya da sıcak içeceklerini yudumlayarak bu eşsiz koyun keyfini çıkarabilir. Bu harika moladan sonra teknede öğle yemeği başlayacaktır. Taze ve hijyen bir şekilde hazırlanan yemekler yendikten sonra mavi sulara açılmaya devam edilecektir. Ayrıca bu bölge Bodrum dalış aktiviteleri için oldukça popülerdir.

Bağla Koyu

Öğle yemeğinin ardından Bağla Koyunun harika denizinin tadını çıkaracaksınız. Bu koyun suyu olabildiğine berrak ve temiz. Yüzmek oldukça keyifli oluyor. Bağla Koyunda yaklaşık 45 dakika süren bir yüzme molası veriliyor.

Deve Plajı

Turumuzun 3. durağı Deve Plajı. Bu plaj özellikle çocuklu ailelerin en sevdiği duraklardan. Burada tekne iskeleye yanaştığı için kıyıdan denize girebilirsiniz. özellikle çocuklı aileler için oldukça avantajlı bir durum bu. Plajın isminin neden Deve Plajı olduğunu soruyorsanız ise cevap basit. Plajda develer bulunuyor ve ücreti karşılığında bu develere binebiliyorsunuz.

Ada Boğazı

Ada Boğazı coğrafi konumundan dolayı rüzgâr almamaktadır. İki kıyı arasında kalan bu yere doğal olarak rüzgar pek tesir etmiyor. Bu sayede su çarşaf gibi bir hal alıyor. Yine bu dalgasız denizde yüzmek oldukça keyifli. Adaboğazından sonra ise rotamız artık geri dönüş istikametine çevrilecek ve ardımızda birbirinden güzel anı bırakacağız. Bodrum tekne turu saat 5 gibi sona erecek ve transfer araçları sizleri konakladığınız yerlere geri bırakacak.