Bulaşık Makinesi Niye Su Almıyor? Bulaşık Makinesi Su Almazsa Ne Yapılır?

Hayatı kolaylaştıran teknolojilerden birisi olan bulaşık makineleri, son yıllarda daha geniş kullanım alanlarına ulaşmayı başardı. Yaygın olarak kullanılmaya başlanması bulaşık makinesi arıza ve buna bağlı bulaşık makinesi servis ihtiyaçlarını da ciddi seviyede arttırıyor. Özellikle cihazın genel kullanımını olumsuz şekilde etkileyen yaygın görülen arızalar söz konusu oluyor. Kurtköy Arçelik Servisi merkezimizin uzman teknikerleri, yaygın görülen arızalanmalardan birisi olan bulaşık makinesinin su almaması sorununa da hızlı ve kaliteli çözümler üretiyor.

Bulaşık Makinesi Neden Su Alamaz?

Bulaşık makinelerinin temel kaynaklarının başında su bağlantısı gelir. Eğer makinenizi çalıştırdığınızda su alamıyor ise makinenizi hiç kullanamamanıza neden olur. Bu sorunu genellikle makineyi çalıştırmanıza rağmen programın ilerlememesinden ve su alış sesi duymamanızdan tespit edebilirsiniz. Bu bakımdan makinenin su almaması sorunu basitçe tespit edilen makine arızalarından birisidir. Bulaşık makinenizin su almamasına neden olabilecek birden fazla olasılık söz konusudur. Bu olasılıklardan bazılarını Kavacık Arçelik Servisi merkezimizin profesyonel teknikerlerine başvurmadan evvel eleyebilirsiniz.

Bulaşık makinenizin suyu alamamasının en temel nedenlerinden birisiyse bağlı olduğu su tesisatında su akışı olmamasıdır. Bu durum bulaşık makinenizin bağlı olduğu musluğun kapalı olmasından veya su tesisatında su kesintisi olmasından mütevellit söz konusu olur. Bu durumda ya su akışının başlamasını ya da musluk kapalıysa musluğu açarak, soruna çözüm oluşturabilirsiniz.

Bulaşık makinenizin su alımını sağlayan teknik parçalarında da arızalanma söz konusu olabilir. Özellikle su giriş ventili ve su seviye anahtarı bileşenlerinden birisinde veya ikisinde arıza gelmesi, makineye su girişinin engellenmesine neden olur.

Bulaşık Makinesi Su Almıyorsa Ne Yapılmalı?

Bulaşık makineniz su almıyor ve ilk kontrolleri yaptıysanız ve çözüm alamadıysanız Ferhatpaşa Arçelik Servisi merkezimize başvuru gerçekleştirebilirsiniz. Bölgenizde her zaman müdahale için hazır durumda bulunan servis ekiplerimiz ile bulaşık makinenizin tekrar performanslı ve yüksek dayanıklı şekilde su akışını geri kazanmasını sağlayabiliyoruz. Üstelik bunu yaparken de 1 yıllık garanti desteğimi bulunuyor.