İğrenç olay, işyerinin eski bir çalışanının, durumu Kuzey Kıbrıs Hayvanları Koruma Derneği'ne ihbar etmesi sonucu ortaya çıktı.

Kuzey Kıbrıs Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Tomris Güven ve bazı yönetim kurulu üyelerinin emare niteliğindeki fotoğrafları polise teslim ederek ifade verdiği öğrenildi.

Vietnamlı işyeri çalışanları ile ihbarda bulunan şahsın Değirmenlik Polis Karakoluna çağrılarak ifadelerinin alındığı kaydedildi. Konuyla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

Aldıkları bir ihbarı değerlendirerek, ülkede bugüne kadar duyulmamış bir olayı ortaya çıkardıklarını vurgulayan Tomris Güven, yaptıkları araştırma sonunda dehşete düştüklerini belirtti.

Ülkede çalışan Vietnamlı isçilerin sürekli olarak köpekleri pişirip yedikleri sonucuna vardıklarını anlatan Güven, bu olayların sanıldığından daha yaygın olduğunu düşündüklerini söyledi.

Konuyu 5 Mart 2014 tarihinde polise bildirdiklerini dile getiren Güven, pişirilip yenen köpeklerin sahipli kayıp köpekler mi, yoksa sokak köpekleri mi olduğunun, polis soruşturması sonucunda anlaşılacağını belirti.