Çamaşır Makinesi Neden Çamaşırları Lekeli Bırakır? Çamaşır Makinesi Leke Çıkartmama Sorunu Nasıl Çözülür?

Beyaz eşya teknolojisinin hızlı gelişimi ile birlikte hayatımızın önemli birer parçası haline gelen çamaşır makineleri, her evde sıklıkla kullanılır. Yoğun kullanım doğal olarak görülen arızalarında artmasına neden olur. Çamaşır makinesinin çamaşırları lekeli bırakması da kullanıcıların en fazla karşılaştıkları sorunlar arasında yer alır. Hatalı kullanım ve çevresel hususlar nedeniyle makinenizde böyle bir performans kalitesi sorunu yaşayabilirsiniz. Ataşehir Arçelik Servisi uzman teknikerlerimiz ise cihazda yaşadığınız bu sorun için hızlı ve kaliteli çözümler sağlamaktadır.

Çamaşır Makinesi Neden Çamaşırları Lekeli Bırakır?

Çamaşır makinenizde normal şekilde ve kullanma kılavuzundaki uyarılara dikkat ederek yaptığınız bir yıkamada bile çamaşırlarınız lekeli kalabiliyor. Bu durum kesinlikle normal değildir ve makinenizin iç aksamında bir sorun olduğunu göstermektedir. Üsküdar Arçelik Servisi merkezimize gelen arıza bildirimlerinde çamaşırların lekeli kalması sorunu en yoğun şekilde gördüğümüz çamaşır makinesi arızaları arasında yer alıyor.

Çamaşır makinesinin çamaşırları yıkama sonrasında lekeli bırakmasına genellinle su tahliye filtresinin tıkanmış olması gelmektedir. Zaman içerisinde kireç, çamaşırlardan düşen yabancı cisimler ve deterjan kalıntılarıyla kirlenme meydana gelir. Bunları toplayan bileşen olarak da filtre en fazla etkilenen parça olur. Bu durumda uzmanlarımız filtre temizliğiyle çözüm sağlar. Aynı şekilde kullanıcılar tarafından genellikle göz ardı edilse de kazan kirliliği söz konusu olabilir. Bunun içinde uzmanlarımız tarafından özel ekipmanlar yardımıyla hassas bir temizleme gerçekleştirir.

Çamaşır makineniz yıkama sırasında yeterli su alımı gerçekleştiremiyor olabilir. Özellikle su seviye anahtarı veya su giriş ventili parçalarındaki arızalar bu sorunu yaşamanıza neden olabilir. Bu durumda uzman Pendik Arçelik Servisi teknikerlerimiz tarafından cihazınızın su seviye anahtarı ve su giriş ventili bileşenleri yerinden sökülerek, yenileriyle değiştirilir. Servisimiz tarafından gerçekleştirilen bu parça değişim işlemlerinde sadece orijinal yedek parça kullanımı gerçekleştirilir. Böylelikle kısa süre içerisinde aynı veya benzer arızaları değiştirilen parçalardan kaynaklı olarak yaşamanızın önüne geçilir.

Servisimiz tarafından gerçekleştirilen tüm arıza onarım ve parça değişim işlemleri firmamız tarafından 1 yıl garanti altında bulunmaktadır. Böylelikle bölgenizde çamaşır makinenizdeki arızalar için hem güvenilir hem de ekonomik bir servis hizmetinden yararlanabilirsiniz. Üstelik tüm makine arızalarında 7/24 teknik servis hizmetlerimize ulaşabilirsiniz.