Çamaşır Makinesinin Başla Bekle Işığı Neden Yanıp Söner?

Hayatımıza büyük bir kolaylık getiren çamaşır makineleri, her evin en temel ihtiyaçları arasında yer alıyor. Tüm çamaşırları elde çıkılamayacak su sıcaklık seviyelerinde %100 hijyenik hale getiren çamaşır makinelerinin kullanımında bazı hususlara dikkat etmek gerekiyor. Özellikle makinenin ön panelinde yer alan bildirim ışıkları, cihazın durumuna dair net bilgiler edinebilmeye yardımcı olur. Örneğin çamaşır makinesinin başla bekle ışığının yanması önemli bir kullanım sorunu oluşturur ki Sultanbeyli Arçelik Servisi uzmanlarımız, kesinlikle göz ardı etmemenizi önerir.

Çamaşır Makinesi Başla Bekle Işığı Neden Yanıp Sönüyor?

Çamaşır makinesinin ön panelinde yer alan ve başlat beklet fonksiyonunu sağlayan tuş üstünde veya çevresinde bildirim ışığı bulunur. Eğer bu bildirim ışığı yanıp sönüyor ise makinenizin temel fonksiyonu olan yıkama işlevini yerine getiremeyeceği anlamına gelir. Çamaşır makinelerinin başlat bekle ışığının kesintisiz şekilde yanıp sönmesi durumuyla karşı karşıya kaldıysanız, makineniz yıkama yapmayacaktır.

Çamaşır makinelerinin temel çalışma prensibi gereğince yıkama fonksiyonun başlayabilmesi güvenlik nedeniyle ancak ön kapağın tam kapanmasıyla mümkün olur. Dolayısıyla çamaşır makinesinin başla bekle ışığının yanıp sönüyor olması temel olarak ön kapaktaki tamamen kapanamama sorunlarına bağlı olarak meydana gelir. Çamaşır makinesinin ön kapağı tam kapanmamış olabileceği gibi makinenin kilitlenmesini sağlayan mekanizma arızalanmış olabilir. Bunun dışında yeterli basınçta su alamıyor olması veya tıkalı kanallar nedeniyle pis suyu dışarıya tahliye edememesi de böyle bir sorun yaşamanıza neden olabilir. Bu sorun kaynaklarının bazıları bireysel müdahaleyle çözülebileceği gibi bazıları için profesyonel Kurtköy Bosch Yetkili Servisi hizmetlerinin desteğine ihtiyaç duyarsınız.

Çamaşır Makinesi Başla Bekle Işığının Yanıp Sönmesi Nasıl Giderilir?

Çamaşır makinesinin başla bekle ışığının sürekli yanması durumunda öncelikle makinenizin ön kapağının tamamen kapanıp, kapanmadığını kontrol etmelisiniz. Eğer kapak tamamen kapanırsa soruna çözüm sağlayabilirsiniz. Kapak tamamen kapandığında dahi aynı uyarı almaya devam ediyorsanız kapak kilit mekanizması arızası söz konusu olabilir. Bu arıza için bireysel müdahale şansı bulunmamaktadır. Bu yüzden Çekmeköy Arçelik Servisi merkezi hizmetlerinden destek almanız gerekir.

Çamaşır makinenizin su tahliye filtresi tıkandığından suyu tahliye edemiyor ve bu uyarıyı veriyor olabilir. Alt kısımdaki su tahliye filtre kapağını açarak, tıkanıklığa neden olan yabancı cisim olup, olmadığını kontrol etmelisiniz. Eğer tıkanıklık varsa basitçe giderebilirsiniz. Ancak tıkanıklık yoksa su tahliye pompası arızalanmış olabilir ki değiştirilmesi gerekir.