Basın çalışanlarımız, halkın gerçek haber alma, öğrenme hakkı'na engel olacak her tür antidemokratik uygulamalara karşı çıkma sorumluluklarını sürdürmeye, iletişim özgürlüğüne sahip çıkmaya çalışmaktadırlar.

Ancak günümüz Türkiye’sinde gazeteciler gazetecilik faaliyetlerinden dolayı tutuklanmakta, işsiz kalmakta ve iktidar partisi tarafından hedef gösterilmektedir.

 Demokrasi, özgürlük ve insan hakları konularında araştırmalar yapan sivil toplum örgütü Freedom House’un 2020 yılı raporunda Türkiye, 195 ülke arasında 146. sırada yer almaktadır. Freedom House'a göre son 10 yıl içinde toplam 31 puan kaybeden ülkemiz ne acıdır ki Afrika ülkesi Mali'den sonra dünyada özgürlüklerin en çok gerilediği ülke konumundadır. Bu korkunç tablo, gerçeklerin ortaya çıkmasını istemeyenlerin eseridir.

Basınımızın gerçek anlamda özgürleştiği, gazetecilerin tutuklanmadığı, basın mensuplarının çalışma koşullarının güvence altına alındığı bir Türkiye umuduyla, baskı ve tehditlere rağmen mesleğini hakkı ile yapan tüm basın emekçilerimizin Dünya Basın Özgürlüğü Günü kutlu olsun.