Çizim kalemleri eskiz çizimlerinde kullanılan bir takım kalem çeşitleridir. Bu kalemlerin yapıları ve özellikleri son derece önemli olup inceliği kalınlığı, uzunluğu veya kısa oluşu yapılan çalışmarda belirleyici olur. Ayrıca yumuşaklığıda aynı önemi taşır. Çizim kalemi yumuşak ve sertliklerine göre üçe ayrılır.

Çizim Kalemi Çeşitleri

Çizim kalemi normal kalemlerin dışında farklı özelliklere sahip olmasıyla bilinir. Bu kalemlerin kullanımı yapılcak olan çalışmaya göre belirlenir. Örneğin; Grafiksel çalışmalarda ve mimari çizimlerde H-yazan kalem kullanılır, bu kalemin özelliği sert olmasıdır. B-yazan kalem yumuşak kalemdir, bu kalem türü resim çalışmalarında kullanılır. Çizim kalemlerinde belirleyici olan arka tarafında bulunan B simgesidir. 2B ve 3B gibi devam eder, rakamlar büyüdükce kalemlerin yumuşaklık değeri artar. Bir önemli konuda resim yapanlar arasında yeni olanlar daha koyu 3-4 B olan kalemleri kullanmayı tercih etmelidirler. Zamanla ustalaştıkca daha yumuşak olanları da değerlendirebilirsiniz.

 Hb-yazan kalem ise normal makele kalemleridir. Kolaylıkla temin edebileceğiniz bu kalemleri de bazı eskiz çalışmalarda da kullanabilirsiniz. İhtiyacınız olan çizim kalemi https://www.guvensanat.com/cizim-kalemi sitesinden alabilirsiniz.