Çocuklarda Disleksi Rahatsızlığı İçin Etkili Adımlar

Disleksi, görülme sıklığı yüksek olmasına rağmen gerek anne babaların gerekse eğitimcilerin hakkında çok az bilgi sahibi olduğu bir rahatsızlık olarak biliniyor. Konu hakkında her geçen gün çok daha derinleşen tarzda araştırmaların yapılmaya başlanması ile beraber artık disleksi ve beraberinde gelen etkilerin en aza indirilmesi de mümkün hale geliyor. Çocuklarda öğrenme güçlüğü yani disleksi ile beraber yalnızca okuma yazma konusunda değil dil becerileri ve sosyal yaşam konusunda da sorunlar ortaya çıkmaktadır.

Her ne kadar çocuklarda disleksi belirtileri ile kendini okuma bozukluğu şeklinde gösteriyor olsa da bununla beraber dikkati ve hafızayı da ciddi anlamda etkilediği bilinmektedir.

Çocuklarda Disleksi Ne Zaman Ortaya Çıkar=

Konu disleksi olduğu zaman da görülebileceği üzere en erken belirtiler çocukluk çağında kendini göstermeye başlar. 1 – 2 yaşlarında kendini gösteren belirtilerin ise doğru şekilde değerlendirilmesi son derece önemlidir. Çünkü düşünülenin aksine konuşmada gecikmesi bulunan her çocuk disleksik denilemez. Bunun için belirli testlere çocuğun tabi tutulması gerekir. Böylelikle çocuklarda öğrenme güçlüğü ortaya çıkmışsa bunun şiddeti ve hangi aşamada olduğu ile alakalı net bilgiler elde edilerek adımların buna göre atılması sağlanmış olur.

Disleksi Tedavi Edilebilir Mi?

Her ne kadar çocuklarda disleksi tedavi denildiği zaman bilinen bir tedavi yolu bulunmasa da bireyin özel ihtiyaçlarının belirlenmesi ve buna göre en uygun tedavi sürecinin belirlenmesi ile onun yaşamını çok daha kolay şekilde sürdürmesinin de önü açılmış olur. Tabi ki bu aşamada erken tespit ve değerlendirmenin önemi son derece büyüktür.

Tedavi Sürecinde Neurosound Cihazının Etkisi

Öğrenme konusunda var olan engeller, kaç yaşında olursa olsun fark etmez kişiyi son derece ciddi şekilde etkilemektedir. Araştırmacıların çocuklarda disleksi sorunu hakkında yaptıkları incelemelerde, temel seslerin vücut ve sinir sistemi üzerindeki etkilerini ortaya koymaya başladı. Neurosound sisteminin de bu aşamada gelişim göstermeye başlaması ile beraber başta disleksi olmak üzere farklı durumlarda son derece başarılı çalışmalar ortaya koyulur hale geldi. Var olan bu sistemde Neurosound cihazı ile uygulamalar da bulunuyor olsa da bu cihaz kesinlikle tıbbi amaçlarla kullanılmaz.

Bunun temel sebebi ise var olan sisteminden yalnızca Neurosound cihazı ile ibaret olmamasıdır. 10’dan farklı programın ve uygulamanın yer aldığı bu sistemdeki programların her biri çocuğun durumuna göre kişiye özel hale getirilerek kullanılır. Son derece geniş bir alanda kullanılabilmesinden dolayı en iyi sonuçların elde edilebilmesi adına çocuğun doğru şekilde analiz edilmesi gerekir. Eğer ki çocuk, program için uygun değilse ya da tıbbi destek veya tedavi alması gerekiyorsa hiç zaman yitirilmeden ilgili uzmanlara yönlendirilmesi de sağlanır.

Hali hazırda Neurosound ile yapılan çalışmalar esnasında çocukların psiko – sosyal, öğrenme ve gelişim problemlerine odaklanarak bunlar için çözümün elde edilebilmesi adına gerekli çalışmalar yapılır. Bu aşamada program dahilinde yapılmakta olan çalışmaların tamamı, öncesinde ciddi anlamda çok yönlü araştırmalar yapılmış programlardır. Dolayısıyla çocuklarda disleksi tedavi sürecinde kullanımı esnasında herhangi bir yan etkinin ortaya çıkması da olası değildir. Araştırma esnasında odak noktanın çocuklar olması, onların hangi yaş grubunda olurlarsa olsunlar fark etmez yaşadıkları sorunların çözümü ve sosyal hayata adapte olmaları konusunda başarılı olabilmeleri hedeflenmektedir. Doğru yaş aralığına göre çocuğu için en iyi adımların atılmasını isteyenler, Neurosound üzerinden Neurosound başta olmak üzere gerekli olan tüm bilgilere erişebilirler. Ve böylece zaman yitirmeden bu süreçte doğru adımların atılması sağlanmış olur.