Geçtiğimiz dönemde ehliyet yenileme süresi için son tarih olarak 31 Aralık işaret edilmişti. Fakat araya pandemi girdiği için birçok kişi bu işlemi geri plana attı. Bunun üzerine İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü sürecin 2 yıl daha uzatıldığını açıkladı. Fakat bu süreçteki ehliyet değiştirme-yenileme ücreti bugüne kadar bilinmiyordu.

Bugün ehliyet değiştirme-yenileme ücreti açıklandı. Söylenene göre önümüzdeki 2 yıl, yani tanınan ek süre boyunca yeni sürücü belgesi 15 TL olarak sabitlenecek. Fakat 31 Aralık 2024 sonrasında değişim hakkı biteceği için yenilemeyen kişilere cezai işlem uygulanabilir. Hatta yeniden ehliyet almaları gerekebilir.

Halihazırda yeni ehliyet aldıysanız ve kayboldu ya da çalındıysa harç, değerli kağıt ve vakıf payının tekrar ödenmesi, yani 280 TL+ 65 TL şeklinde toplamda 345 TL ödemeniz gerekecek. Konuyla ilgili yapılan açıklamada şunlar söylendi:


“Karayolları Trafik Yönetmeliğimim 01.01.2016 tarihinde yürürlüğe giren Geçici 10 uncu maddesi “… Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce verilmiş olan ve 2918 sayılı Kanuna göre değiştirilmesi zorunlu olan sürücü belgelerinin değiştirme işlemleri beş yıl içerisinde tamamlanır. Gerekmesi halinde bu süre İçişleri Bakanlığınca uzatılabilir.” hükmündedir.