Endodonti en bilinen diş hekimliği uzmanlık alanlarından biridir. Endodonti denince de akla ilk kanal tedavisi gelir. Kanal tedavisinde diş hekimi "siniri" çıkarır, kök kanalını temizler ve ardından onu doldurur. Bu tedavi son derece özen gerektirir ve endo motor gibi spesifik dental cihazlarla gerçekleştirilir. Modern teknolojiden faydalanan ve gün geçtikçe gelişen diş hekimliği yeni bilgiler, yeni yöntemler ve yeni sistemlerle zorlu bir süreç olan kanal tedavisi prosedürlerini bugün daha başarılı ve hastalara daha az rahatsızlık vererek gerçekleştirebiliyor. Modern tahrik teknolojisi da buna önemli bir katkı sağlıyor.

Diş kökünün başarılı bir şekilde tedavi edilmesi diş hekiminin uzmanlığı ve el becerisi kadar, özel teknik ekipman, özel aletler ve malzemeler de gerektirir. Pulpa dokusu, herhangi bir bakteri ve nekrotik materyal ile birlikte kök kanalından tamamen çıkarılmalıdır. Kanal duvarları, dolgunun mümkün olduğu kadar uzun süre yerinde kalması için, şekli değişmeden ve kökte aşırı zayıflama olmaksızın eşit şekilde işlenmelidir. İşte bu noktada mikromotorlar devreye girer.

Ele tam oturan sessiz teknoloji

Dental lazer, dijital panoramik ve volumetrik tomografi cihazları, apeks buluculu endodontik motor gibi dental cihazların mucidi Morita hiç kuşkusuz endodontide de kaydedilen ilerlemeye katkıda bulunmuştur. Söz gelimi Apeks ölçüm özellikli MORITA TriAuto ZX2 dünyadaki hem rotary hem de OTR hareketi yapabilen tek apeks buluculu kablosuz endodontik mikromotordur. Kolay, sezgisel kullanımı ve otomatik işlevleri sayesinde, her zaman doğru, güvenilir ve tutarlı sonuçlar verir. Ergonomik yapısı ile elinize mükemmel oturur ve size ideal hareket özgürlüğü sağlar. Zarif, son derece kompakt ve kullanıcı dostu TriAuto ZX2, diş hekimlerinin kök kanalının dikkatli bir şekilde temizlenmesini ve tedavi etmesini kolaylaştırır dolayısıyla prosedürün başarısına kesin bir katkı sağlar.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla dental ürünler ve cihazlar kapsamında diş hekiminizin en büyük destekçisidir.

Danışmak istediğiniz tüm konularda; [email protected] adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.